Arkadaşlar, çok kez rastladım fakat bir videoya daha rastladığım için böyle bir konu açmayı düşündüm. Paylaşacağım video Almanya'da çekilmiş ve örnek bir video. Video, bir sosyal deneymiş ama ben genel olarak bu tarz gurbetçi videolarına göz gezdiriyorum; hepsi Almanya'yı kötülüyor. Madem kötü, neden hala orada yaşıyorlar? Lütfen siz de fikrinizi söyleyin.
Bunlar proje olabilir ha. Hepsi aynı şeyleri söylüyor ve hepsi bir kötüleme peşinde çünkü. Belki de insanların oralara gitmemesini gerçekten istiyorlardır.
Oralarda yaşıyorlar; çünkü fikir özgürlüğü var, çünkü Türkiye'deki kötü şartları güzellemek gibi saçma sapan fikirlerini sağa sola savurabiliyorlar. Burada o tarz fikir ve yaşama özgürlüğünü bulamayacaklarını kendileri de biliyorlar, aklınca birilerini kandıracaklar işte.
Arkadaşlar, çok kez rastladım fakat bir videoya daha rastladığım için böyle bir konu açmayı düşündüm. Paylaşacağım video Almanya'da çekilmiş ve örnek bir video. Video, bir sosyal deneymiş ama ben genel olarak bu tarz gurbetçi videolarına göz gezdiriyorum; hepsi Almanya'yı kötülüyor. Madem kötü, neden hala orada yaşıyorlar? Lütfen siz de fikrinizi söyleyin.
Açıkcası 1 gram finansal okuryazarlığı olmayan hayattaki tek başarısı Almanya'ya göçmek olan kişilerden fazla bir şey beklememek gerek.
Almanlar ırkçıdır ve Almanya krizlere pek dayanıklı ülke değil fakat yine de Türkiye kadar kötü olması için 40 fırın ekmek yemesi lazım. Bunun farkında değiller.
Bu deyimin, Anadolu'daki cahil kesimi görüp "Bununla benim oyum bir mi?" demeye benzer.
Esas yurtdışındakiler oy kullanmalı ama eğitime gitmiş veya vasıflı kişiler olması şartıyla. Yurtdışında sadece Almancılar yok.
Harvard'da yüksek lisans yapan veya Microsoft'ta çalışan Türk, Türkiye için oy kullanamayacaksa ne anlamı kalır?
Esas yurtdışındakiler oy kullanmalı ama eğitime gitmiş veya vasıflı kişiler olması şartıyla. Yurt dışında sadece almancılar yok.
Harvard'da yüksek lisans yapan veya Microsoft'ta çalışan Türk, Türkiye için oy kullanamayacaksa ne anlamı kalır?
Sanmıyorum, yurt dışında yaşayanlar oy kullanmamalı. Benim yaşadığım hayatı görmeden, deneyimlemeden isterse NASA çalışanı olsun oy vermemeli. He son 1 yıl içerisinde Türkiye'de 1 ay kadar durduysa sorun yok.
Sanmıyorum, yurt dışında yaşayanlar oy kullanmamalı. Benim yaşadığım hayatı görmeden, deneyimlemeden isterse NASA çalışanı olsun oy vermemeli. He son 1 yıl içerisinde Türkiye'de 1 ay kadar durduysa sorun yok.
Bir Türk, NASA çalışanı olacak kadar vasıflıysa zaten Türkiye'yi yurtdışından da takip eder. Finansal okuryazarlığı vardır herhalde?
Bir millet, dünya standartlarında eğitim almış ve yüksek vasıflı vatandaşlarına demokratik olarak söz söyletmiyorsa o ulus zaten yok olmaya mahkum olur.