Almanya’dan 800 Euro’luk ekran kartı getirirken gümrük işlemleri nasıl işliyor?

tibauzy

Çalışkan
Merhaba. Almanya'dan RTX 5070 Ti satın alıp Türkiye'deki bilgisayarıma takmayı düşünüyorum. Ekran kartının Almanya fiyatı ortalama 800 Euro civarında (yaklaşık 36 bin TL), Türkiye'de ise 55–60 bin TL bandında satılıyor. Gümrükte sorun yaşamak istemiyorum. Yolcu beraberi elektronik eşyalar için yaklaşık 400–430 Euro gibi bir muafiyet sınırı olduğunu duydum ama ceza, vergi ve uygulama konusunda çok bilgim yok.

Bu ürünü nasıl getirmek daha sorunsuz olur? Beyan etmek gerekir mi, vergi oranı nedir? Kutulu mu getirmek mantıklı, yoksa kutuyu atıp kişisel eşya gibi getirmek daha mı güvenli olur? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler.

Kutuyla da getirebilirsiniz, aşırı kıl biri denk gelmediği sürece bakmazlar bile. Benim bir arkadaşım komple sistem getirdi ülkeye, sorun yok.

Ben anakart getirtmiştim, kutusunu açtırmamışlardı bile. Tamamen sıfırdı.

Bakmazlar, babam her Türkiyeye gelirken hediye bir cihaz getirir. Önceki sefer PS5 getirmiştim ve bir şey olmamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…