Altay Cem Meriç Yayınevi Kurdu ve İlk Kitabını Yayınladı

Makaleler
90
Altay Cem Meriç, zamanında çok izlediğim ve hala nadiren takip ettiğim sevdiğim biri. Entelektüel ve oldukça kendini geliştirmiş biri.
Tam ibareyi bulamadım ama galiba kendisi yayınevi kurmuş. Adı Tin Yayınları ve bu yayından ilk kitap çıktı -şu an bu yayının tek kitabı: Öğrenmeyi Öğrenmek

Sosyal ağ gönderileri:

1715970095143.webp
1715970113546.webp

Bu adam yazmışsa cidden kaliteli yazmıştır. Ben İslam'ı araştırırken bu adama rastladım ve benim inancımın gitmemesinde bu adamın rolü büyüktür.

Kitabı merak edip satın almak istiyorsanız linki burada. Kitapyurdu'nda çok satanlara düşmüş.

Müşahede ile gözlem aynı anlam olmasına karşılık neden müşahede yazmış acaba? 🤔
Kelimenin kökeni itibariyle olabilir mi?

Müşahede ile gözlem aynı anlam olmasına karşılık neden müşahede yazmış acaba? 🤔
Kelimenin kökeni itibariyle olabilir mi?
Gemini'den aldığım yanıt:

Müşahade ve gözlem kelimeleri, ilk bakışta aynı anlama gelse de, aralarında bazı nüanslar barındırır.

Gözlem, duyularımız aracılığıyla pasif bir şekilde bir olayın veya durumun bilinçli olarak izlenmesi anlamına gelir. Bu süreçte gözlemci, gözlemlediği şeye müdahale etmez veya etkileşime girmez.

Müşahade ise daha aktif bir süreçtir. Gözlemci, sadece gördüklerini kaydetmekle kalmaz, aynı zamanda gözlemlerini analiz eder, yorumlar ve anlamlar çıkarmaya çalışır. Müşahade, genellikle belirli bir amaç veya soruyu cevaplamak için yapılır.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt