AM4 sistemimi sonunda tamamladım!

Towande 82

Uzman
Daha önce bu konuyla alakalı post atmıştım, ancak şimdi son haline geldi.
Yılbaşından beri defalarca parça değişimi, onlarca al sat işlemi ve iadeler derken sonunda AM4 sistemimi hem performans hem de estetik açıdan güncel sistemlerle yarışacak hale getirdim.

Baştan şunu söyleyeyim: AM4 stabilitesi diye bir şey var gerçekten.

Sistem Özellikleri:
İşlemci:
AMD Ryzen 7 5700X3D
Ekran Kartı:
Palit GameRock RTX 5070 Ti 16 GB
Anakart: MSI B550-A Pro
RAM: XPG Spectrix D35G RGB 32 GB (2x16) 3200 MHz CL16 Beyaz
Sıvı Soğutucu: Asus ROG Ryujin III 240 ARGB LCD Beyaz
Depolama: Samsung 980 Pro 2TB M.2 SSD
PSU: NZXT C1000 80+ Gold Beyaz
Kasa: Gametech Vision V2 LCD Beyaz
Üst Ekran: Lian Li 8'8 Universal LCD Beyaz

Her bir vidasını kendim sıktığım için hatırası ve değeri çok fazla. AM5'e geçesim hiç yok ama elbet bir gün o da olacak, bir sorun çıkmazsa en az 2 sene daha bu makineyle devam edeceğim.

İşin komik yanı, buna ayıracağım bütçe ile sıfırdan AM5 bir sistem alabilirdim, ancak hazır sistemlerdeki PSU, SSD, sıvı soğutucu gibi parçaların kalitesi malumunuz. O yüzden her bir parçasını özenle seçmeye çalıştım.

Darısı daha iyisini toplamak isteyenlerin başına. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun hocam. O kart fazla kaçmamış mı acep?

Güzel olmuş, benim sistem de AM4 high-end, baya memnunum ben de.

Hayırlı olsun hocam. O kart fazla kaçmamış mı acep?
Teşekkür ederim, ne açıdan sordunuz bilmiyorum ama darboğaz için diyorsanız oynadığım oyunlar AAA olduğu için 2K Ultra'da bir problem yaşamıyorum .

Güzel olmuş, benim sistem de AM4 high-end, baya memnunum ben de.
Teşekkürler, sizin sistem özellikleriniz nedir? (İmzadan gördüm şimdi)

Teşekkür ederim, ne açıdan sordunuz bilmiyorum ama darboğaz için diyorsanız oynadığım oyunlar AAA olduğu için 2K Ultra'da bir problem yaşamıyorum .

Teşekkürler, sizin sistem özellikleriniz nedir?
Asus ROG RTX 3090 OC, 5950X, Corsair 128 GB RAM. Samsung 990 Pro 1+4 TB, Asus B550F Gaming anakart. Yakın zamanda da 2. kartı almak üzereyim, aynı model.

Hayırlı olsun, ekran kartını ne kadara ve nerden aldınız? İndirim mi yakaladınız?
Hocam sarı siteden 2. el temiz buldum 2 hafta önceye kadar 49K civarında. Sıfırı zaten satılmıyor Türkiye'de.

Satan arkadaşla aynı bölümden mezun olunca samimiyet sohbet arttı öyle aldım. Bundan önce de Colorful iGame kullanıyordum o da muhteşemdi ancak panda sistem denemek istiyordum.

Asus RTX 3090 OC, 5950X, Corsair 128 GB RAM. Samsung 990 Pro 1+4 TB, Asus B550F Gaming anakart. Yakın zamanda da 2. kartı almak üzereyim, aynı model.
Kartı değiştirdiğiniz an piyasadaki çoğu sistemden daha iyi olacak gibi gerçekten. İyi günlerde kullanın.

Kartı değiştirdiğiniz an piyasadaki çoğu sistemden daha iyi olacak gibi gerçekten. İyi günlerde kullanın.
Baya oldu, ben de aşama aşama ne süreçlerden geçti, kasa değişti falan. En son böyle oldu. Kart derken ekran kartı mı?

Baya oldu, ben de aşama aşama ne süreçlerden geçti, kasa değişti falan. En son böyle oldu. Kart derken ekran kartı mı?
Bir parça alınıyor, ele para geçiyor daha iyisi alınabilirdi deniyor o parça iade/satış yapılıyor. Yenisi alınıyor derken, sonsuz döngü. Her şeyin her zaman daha iyisi var, dur demek lazım bir noktadan sonra.

Aynen, ekran kartı değiştireceksiniz sandım. 2. kart diyince.

Evet, tabii anakarta son destekli işlemciyi takana kadar. Yok hocam, karttan çok memnunum, sistemi komple undervoltlu kullanıyorum. 2. kart derken aynı karttan almak istiyorum. 2x 3090 SLI yaparak yapay zekada kullanmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…