AM5 anakart önerisi

Bütçe
5.000

Oğuzm22

Çalışkan
AM5 sistem topluyorum, bu üç anakarttan birisini almak istiyorum. Siz hangisini önerirsiniz? Neden?

MSI Pro B650M-P
ASUS Prime B650M-R
ASUS Prime B650M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Dediğim gibi. Üçünden de daha iyi. Neresinden ele alsak her türlü daha iyi yani ama arkadaşın bilgi eksikliği olduğu için en iyi ve dünyadaki tek anakartı B650M-K gibi görüp bir de önerime "hahaha" atıyor. Gülünç.

Yüksek RAM hızları (kullanılmayacaksa gereksiz ileriye yatırım olmaz bu A serisi bir anakart ömrü uzun olmayacaktır) ve bir Wi-Fi desteği bu anakartı B650M-K'den daha iyi yapmaz.

Son düzenleme:
Ya asus Prime B650M-K al yada Asrock olan modeli. Asrock olanı seçerdim ben. Zaten B650'nin tek avantajı X1 slotu olması ve m2 ssd olarak PCI 5.0 desteklemesi onda da 5.0 ssd'ler minimum 8000TL. PCI X1 slotuna da maximum takacağın zaten en fazla bluetooth adaptörü veya ekstra bir ssd olur. Asrock olan zaten hepsini fazlasıyla sunuyor sana.

Keza A620 RS Pro'nun Type-C desteği de var. Eğer kasanda Type C varsa onu da kullanabilirsin.

1720562350201.webp

1720562363522.webp

Ekstra konu uzamasın diye yazıyorum. X670 soketli bir anakart ve A620 arasındaki fark. Yüzde 3 fark falan var. İşlemci 7800X3D bu testte kullanılan. OC işinden falan da bana bahsetmeyin abi şu piyasada kaç tane OC yapan adam var allah aşkına yani sanırsın 100 kişiden 99 tanesi işlemciye OC yapıyormuş gibi ama yok OC performansı yok soğutmaya destek. Tamam kardeşimde B650'nin faz sayısı yüksek benim attığım modelin pasif soğutması daha iyi. B650M-K ile zaten arada sıcaklık farkı olmayacakki adam akıllı.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt