AM5'e geçilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan babaci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

babaci

Yetkin
Merhaba iyi Sosyaller.

AM5 anakart alıp yeniden parçaları dizmeyi düşünüyorum ama arkadaşım önümüzdeki seriler AM6 çıkarsa yine yenilemen gerekir falan dedi. AM5 2022 sonuna doğru gelmedi mi hemen AM6'ya geçilip yeni anakartlar gelir mi? Bu konuyla ilgili kesin bir şey bulamadım içime kurt düştü sizlere sormak istedim.

Teşekkürler.

Muhtemelen sonraki nesil de AM5 soket ile gelecektir, AMD en az 2025 yılına kadar destek vereceğini açıklamıştı ama şirketlerin verdiği söze güven olmaz. Ayrıca soket desteği konusunu bu kadar kafaya takmak gerektiğini düşünmüyorum, zaten normal biri bilgisayar aldığında en az 6-7 yıl kullanıyor. Yükseltme yapmak gerektiği zaman geriye dönük uyumluluğu olan eski teknoloji parçalara geçmektense biraz daha fazla verip son teknoloji yeni sistem almak daha mantıklı oluyor.

Bir de DDR5'e geçmek istiyorsan en az 1 nesil daha beklemek lazım, şimdiki nesillerde de DDR5 sistemler çok uyumlu çalışmıyor maalesef. Acelen yoksa 1 nesil daha bekleyip Intel'in yeni getireceği soket ile yeni nesil işlemcilerini bekleyebilirsin.

B650 ile geçmeyi düşünüyorum hocam bir 7K civarı vereceğim anakarta. Vatan'da indirim var oradan almayı düşünüyorum.

Bende B650 Pro-P Wi-Fi mevcut, zamanında Vatan'dan 5200'e almıştık gayet de karşılıyor beni fakat şu an fiyatlar tavan yapmış durumda, ASRock B650 Pro RS bulunabilirse kaçırılmamalı.

Merhaba iyi Sosyaller.

AM5 anakart alıp yeniden parçaları dizmeyi düşünüyorum ama arkadaşım önümüzdeki seriler AM6 çıkarsa yine yenilemen gerekir falan dedi. AM5 2022 sonuna doğru gelmedi mi hemen AM6'ya geçilip yeni anakartlar gelir mi? Bu konuyla ilgili kesin bir şey bulamadım içime kurt düştü sizlere sormak istedim.

Teşekkürler.
AM6 hemen gelmez. 7-8 sene aynı soketi kullanırlar AM4'te yaptıkları gibi. Al bence.

AMD ile Intel'i karıştırmayın. AMD nesil değiştikçe soket değiştirmez. AM6 soketin gelmesi için en az 7-8 yıl geçmesi gerekli diye düşünüyorum. Kafanız rahat bir şekilde alabilirsiniz. Eğer çok üst kalite oyun oynayamayacak iseniz AM4 sistemde alabilirsiniz. AM4 işlemciler hala canavar gibi çalışıyor.

Hazırda ki sistem eğer yeterli değil ve yükseltmeye gitmek mecburi ise AM5 ciddi bir alternatif olur. Özellikle de 8000 serisi işlemciler ile AM5 platformundan ciddi atak beklenmekte.
AM6 için en az 5 yıl bekleyeceğiniz ise aşikar.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt