AM5'e geçmek mi yoksa ekran kartını değiştirmek mi mantıklı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beratt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 295
  • Etiketler Etiketler
    ekran hangisi

Beratt

Çalışkan
Sistem:

• Ryzen 5 5600X
  • 16 GB (dual) 3200 MHz RAM
  • Asus Prime B450 MK2
  • Intel Arc B580 12 GB
  • 650W PSU
  • 1 TB SSD

Merhabalar, son 1 ayda Intel Arc B580 ekran kartının işlemci seçen bir kart olduğunu fark ettim. Yaptığım araştırmalarda bu bilgiyi doğruladım. Anladığım kadarıyla mevcut işlemcim olan 5600X bu ekran kartı için zaman zaman yetersiz kalabiliyor. Şu anda ekran kartı yüksek performans modunda çalışırken çöküyor; %70 kullanımda takılı kalıyor ve %75'e çıktığında sistem çöküyor.

Bu yüzden kararsız kaldım:
AM5 platformuna geçip aynı ekran kartıyla mı devam etmeliyim, yoksa Intel Arc'ı bırakıp RTX 3070 Ti gibi daha oturmuş bir karta mı geçmeliyim? Fikirlerinizi bekliyorum.

Bütçeniz nedir bu arada anakart RAM ve işlemci alacaksınız çünkü.

Bence ekran kartı alın artık oyundan işe hep ekran kartı kullanılıyor daha önemli.

İlerleyen dönemlerde ekran kartını da güncelleyecekseniz AM5 mantıklı. Daha uzun süreli bir çözüm isterseniz -ki AM5 performansını göz önünde bulundurduğumuzda çok uzun süreli olmayacaktır- ekran kartını güncelleyebilirsiniz. 3070-ti ya da 6700-50XT ikinci elde, 5060 16GB ya da 9060XT 16GB sıfırda güzel seçenekler.

Bence bana kalırsa vatan da vtnoem20 kodlu ile RX 9060 XT alın 15bin TL ilerleyen zamanda AM5'e geçeriz AMD sistem dizmiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…