Rehber AmazFaces ile manuel olarak arayüz nasıl yüklenir?

Evet, AmazFaces uygulaması bazı kişilerde tam bir özürlü gibi çalışıyor ve hiçbir şekilde cihaza bağlanıp senkronize olmuyor.

Özellikle bazı yeni modeller için otomatik yükleme desteklenmiyor. Uygulama içinde de bunu belirtmişler. Adamlar gidin kendiniz manuel yükleyin diyor.

Bunu bu sabah yaşadım. Uygulama bir türlü saatimi görmedim sinir oldum, geçen gün de forumda başka bir hocamız bu konudan şikayetçiydi. Artık bunu çözmenin vakti geldi.

Bu yöntemi yapmak için aşağıdaki uygulamalara ihtiyacımız var.

İlk önce AmazFaces'a giriyoruz. İstediğimiz temayı bulup manuel olarak indireceğiz.
Sonra AmazFaces hesabı açıyoruz. Daha sonra ana menüden kütüphanemize giriyoruz. Burada bizden Download/AmazFaces klasörüne erişim isteyecek. İstediği erişimi verelim.

Manuel kurulum sırasında kurduğu yerel dosyaları kullanmamız lazım çünkü.

İznimizi verdikten sonra istediğimiz temayı gözümüze kestirmemiz lazım.
Ben bunu gözüme kestirdim, fena değil bence. McLaren derim susarım

Bunu indirmemiz gerekecek. O yüzden dosya yöneticisine gidiyoruz ve ana dizinde AmazFaces verilerini kaydetmek için herhangi bir klasör açıyoruz.
Ben klasörün ismini "AmazFaces Downloads" yaptım.

Bu klasörün de içine "Manual Packet Data" isminde bir klasör açıyoruz.
Daha sonra tekrardan AmazFaces uygulamasına geçiş yapıyoruz.
Seçtiğimiz arayüzün olduğu yerde alt kısımda Bluetooth ikonu ile "Install Watch Face" ibaresi bulunuyor. Onun hemen sağında ise bir ok var, ona basıyoruz.
Bize 3 adet seçenek verilecek.

Eğer cihazınız aktarım sırasında hata vermiyorsa Install via BLE seçeneğini seçebilirsiniz. Biz kullanacağımız tema paketini. Bin formatında dışarı aktaracağız.
Bunun için Share File seçeneğine tıklıyoruz ve açılan menüden ZArchiver'ı seçiyoruz.
Karşımıza bu ekran gelecektir.

Sıkıştırma formatını ZIP, sıkıştırma seviyesini ise "yok" olarak seçmelisiniz. OK dediğimizde ana dizinde bu ZIP dosyamız yer alacak. Bu ZIP dosyasını az önce oluşturmuş olduğumuz "Manual Packet Data" klasörünün içine atıyoruz. Attıktan sonra ZIP dosyasını klasörün içine ayıklıyoruz ve BIN dosyasını orada tutuyoruz, birazdan o dosyaya ihtiyacımız olacak.

Şimdi işe size indirttiğim Notify for Amazfit uygulamasına giriyorsunuz.
Eğer saati cihaz ile eşleştirmiş iseniz size giriş yaparken hangi cihaza bağlanmak istediğinizi soracaktır. Buradan kendi saatinizi seçin.

Buradan ön kurulumu yapıp saate bağlanın ve ana menüye gelin.
Menü bu şekilde. Buradan sağ üstteki kategoriler kısmına geçiş yapmamız lazım.

İçerik kısmına girdikten sonra buradan da Watchfaces kategorisini seçiyoruz.

Burada bizi platformdaki saat arayüzleri karşılıyor. İsterseniz buradakileri de kullanabilirsiniz. Neyse, sol üstten menü kısmını açalım.

Buradan Custom Watch-face (.bin) seçeneğine basıyoruz. Bastığımız zaman bizi dosya yöneticisine atıyor. İşte burada, oluşturduğumuz klasörün içindeki. Bin dosyasını seçiyoruz.

BIN dosyamızı seçtikten sonra karşımıza bu ekran gelecektir. Ekranda Valid Watchface diyorsa ve görseldeki saatte yükleyeceğimiz temanın resmi varsa. Bin dosyamız sorunsuz bir şekilde yüklenmiş demektir. Alt kısımdaki "Add to my watchfaces" seçeneği bu temayı uygulama içinde kaydeder ve sonraki zamanlarda kolay bir şekilde temayı uygulamanızı sağlar. "Default" ise arayüzde ana ekranda gözükecek tema olarak ayarlayacağınızı sorar.

"Install diyerek işlemi başlatalım.
Evet, gayet başarılı bir şekilde yüklediğim tema akıllı saatime kurulmaya başlandı.

İşlem başarılı dedikten hemen sonra saat hata verdi. Bu hatayı da nasıl çözebiliriz ona bakalım.

Saat hata verirse, yaklaşık 8-15 saniye sonra uygulama üzerinde de bir hata ekranı gelecektir.
İlk önce tekrar Install seçeneğini seçerek stabil bir bağlantı ile tekrar denememizde fayda var. Eğer yine de olmazsa Install seçeneğinin altında Alternatif Method 2 seçeneği bulunuyor. O tiki aktif ettikten sonra Install diyerek deneyelim

Tekrar denedikten sonra saatimden onay ekranını aldım.

Saatimize yeni temamızı başarıyla yüklemiş olduk.
Tema da mis gibiymiş ha, McLaren candır

İyi Sosyaller!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…