Bakalım ben zorluk gördüm daha önce çalıştığım yerlerde Pazarama'nın deposunda çalıştım ben gece 12'lere kadar mesai yapmışlığım var. Hocam.

Friedman bir gün Çin'deki bir inşaatı ziyaret eder. Görür ki, Çinli işçiler modern makineler yerine kürek kullanıyorlar.

Adam Çin hükümetine gider sorar, "sizinkiler neden modern makineler değil de kürek kullanıyorlar?" der.

Çin hükümeti buna "çünkü bu bir istihdam yaratma programı." şeklinde karşılık verir.

Bunun üzerine friedman sorar: "eğer amaç daha fazla işse neden kaşık kullanmıyorsunuz?"

Gibi gibi, işte makine vs insan.

Devletler için de teknolojinin bilinçli reddi ile işsizliği önlemek, yersen.

Nükleer santral şart, ufacık Ermenistan da Sovyet eskisi "Metsamor" santrali hala çalışıyor da kapatın şunu eskidi tehlikeli dedikleri halde kapatmıyorlar ekonomimiz zarar görür diye. Pakistan'da nükleer güç var kanka kardeşsin git oradan bilgi al yap ülkene madem enerji ile ilgili endişelerin var, tutan ne?

İşsizsen gir çalış bu süreçte yeni iş bakarsın boş durmaktan iyidir zaten bu tarz işlerde giren 3-4 ay sonra kendini toplarlar çıkar hiç 2 senelik çalışan göremezsin.

Pakistan'da nükleer güç var kanka. Kardeşsin git oradan bilgi al yap ülkene. Madem enerji ile ilgili endişelerin var, tutan ne?

Zaman. Bir nükleer santral inşaası en az 6-8 yıl sürüyor. Hadi işin içinde bizimkiler olacağını düşün, etti 10-11 yıl. Ben bu santral inşaalarında taşeron firma altında çalışan işçilerle de konuştum işim gereği. Dökülen beton için o kadar katı standartlar varmışki 1 ay boyunca aynı yeri döküp, numune aldırıp uygunsuz dendiği için tekrar tekrar kırıyorlarmış. Gereksiz bürokrasi, evraksız çivi bile sokturmuyormuş yabancılar. Zaman en büyük düşmanın bu konuda.