AMD ekran kartları ne durumda?

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, 3-4 yıl önce düşük bütçemle ekran kartımı yenilemiştim. Şu anlık hazır sistemlere bakıyorum ve AMD her zaman ucuzdu. Fakat o zamanlar bile AMD Wattman problemi falan o zamanlar az diyorlardı. Peki şu an ne durumda? Oynadığım oyunlar ağırlıklı CS2 ve PUBG, kalan vakitlerde ara sıra hikaye oyunları. AMD işlemciler FPS oyunda daha iyi ve FP oranında çok iyi. Ne diyorsunuz? Başım ağrır mı AMD ile?

Hocam 7700XT kullanıyorum, bazen saçmalayabiliyor. Fakat bu zamana kadar ekranda renkli şekilde pikselleşmesi dışında çok büyük bir sorun yaşamadım, o da driver sürümünden kaynaklıydı, biraz geç çözdüler. Eğer sadece oyun için alacaksanız gayet de alınabilir bence.

RTX 5070 ile RX 9070 XT arasında kalan biri olarak, gözümü kapatarak ikinci AMD ekran kartımı aldım. Önceki kartım RX 9060 XT 16 GB'da sorun yaşatmadı. Teknik olarak kararsızlık sorunlarının AMD kartlarından ziyade diğer donanımlarla da alakalı olabileceğini düşünüyorum. Oyun oynamak için bana göre oldukça yeterli kartlar. Ufak ayarlamaların da gerektiği durumlar oluyor.

Bir diğer nüans bütçe durumu. Parası çok olan direkt RTX 5070 Ti, RTX 5080, 90 100 alabilir. Para varsa sorun yok.

9070XT ile birkaç pürüz hariç sorun yaşamadım. Aynı anda wallpaper Engine, AMD uygulaması ve sıvı soğutma uygulamasını açınca çökmüştü. Bir kerede CS oynarken çökmüştü ancak onun ekran kartı kaynaklı olup olmadığından emin değilim. 9070XT'den önce 6600XT ile deneyimim olmuştu onda gerçek manada sıfır hata ile yollarımızı ayırmıştık.

Windows 10 kullanıcısıysan son sürücüleri yüklemeni önermem, harici sorunsuz gidiyor genel olarak.

Son sürücüler artık resmi Windows 10 desteği bittiği için Windows 10 indirmesinde de Windows 11 sürücüsü indiriyor, baş ağrıtabilir.

@Testo Unit, @YXEL, @Leviodas, örneğin bir dostumuz saçma sapan bir konuda AMD ile alakalı problem yaşamış.
Demek istediğim bu, NVIDIA da bazen problem çıkartıyor ama bir uygulama açılırken NVIDIA hatası olmuyor. O hata ya Windows'luk oluyor ya da başka bir şey.

Windows 11'e geçerim yeni sistemle fakat şu anlık sormuşsunuz, bazılarınız aklımda hazır sistemde bütçeme yetenler:
9060/9060 XT veya NVIDIA'da 5060 Ti/5060

Aktif bir modeli kullanmıyorum fakat 4 yıl boyunca 6600 XT kullandım. Driver sorunu hiç yaşamadım, WHQL olan son sürücüyü yüklüyordum her zaman.

Aktif olarak RTX 5060 kullanıyorum. NVIDIA'nın da driver'ı arada sapıtıyor. Sorun yaşatmıyor tabii ama driver'da gezerken donmalar olabiliyor, nadiren de olsa. AMD'nin "wattman" furyası RX 500 serisinden sonra bitti denebilir. RX 6000 ve devam serilerinde kullananların büyük çoğunluğu sorunsuz kullandı.

1 ay önce asus dual rx 9060 xt aldım şuanlık bi sorun yok gayet güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…