21261

Çalışkan
Merhabalar.

Çok uzun süredir bu sorunu çözemedim. Bilgisayar açılırken mouse, klavye ışıkları geliyor önce sonra gidiyor ve ekran siyahta kalıyor 1 dakika kadar. Her bilgisayarı açtığımda değil belki ama her 2-3 açmada bir bu sıkıntıyı yaşıyorum. Bir kaç kere de oyunlarda çökme yaşadım ekran dondu ve bilgisayar kilitlendi.

Mavi ekranı aldıktan sonra yeniden başlattıktan sonra açılıyor bu kez de AMD software üzerinden görseldeki hatayı alıyorum. Ayarlar sıfırlandığı için tüm AMD üzerindeki ayarlarım da sıfırlanıyor tekrar yapmak zorunda kalıyorum.

Format, temiz kurulum, driver güncelleme hepsini denedim ama çözüm vermedi.

IMG_20250512_134739.webp

IMG_20250512_134901.webp

Yani driverlarınla ilgili bir sorun yoksa donanım uyumsuzluğu aklıma geliyor, Anakartın ve ramlerinin tam modeli nedir? Birbiriyle uyumlu mu? Bazen bazı ramler xmp açıkken bazı anakartlarla uyumsuz çalışabiliyor, benzeri bir akrabamın pc'de başıma gelmişti, ramleri xmp'siz daha düşük bir hızda çalıştırınca düzelmişti. Örneğin: XMP ile 3600 MHz'de çalışıyorsa, el ile 3200 veya 2866 seçip çözmüştük.
Anakart asus h610m-k ddr4
Ramler kingston fury beast 2x8 GB 3200 MHz

Xmp enabled durumda ve 3200 MHz seçili durumda şuan. Geç açıldıktan ve mavi ekran aldıktan sonraki açılışta, "AMD yazılımı sistemizinde bir sürücü zamanaşımı meydana geldiğini tespit etti" diye hata alıyordum.
Şuan böyle bi uyarı yok ama paylaştığım görseldeki gibi uyarı almaya başladım.

Sorun hâlâ devam ediyor koca forumda bi tane çözüm üretebilecek bilen bi arkadaş yok mu ?

Son düzenleme: