Rehber AMD Kernel Patch Ekleme ve Güncelleme

Selamlar herkese. Bu yazıda sizler ile beraber AMD işlemciler için nasıl Kernel Patch uygulanır onu öğreneceğiz. Nitekim Kernel Patch güncellemesi için de aynı yolu uygulayabilirsiniz.

Gerekenler:
  • AMD OS X'in GitHub sayfasında bulunan patches.plist dosyasını indirmek.
  • Config.plist dosyamızı açıp akabinde patches.plist'in içerisindeki yamaları taşıyabilmemiz için ProperTree.
  • ProperTree'nin çalışabilmesi için de Python.

Config.plist ve patches.plist dosyalarını ProperTree aracılığı ile açalım.

Config dosyamda bulunan Patch girdisini siliyorum. Bunu, Patch'ı seçtikten sonra Delete tuşu veya sağ tıklayıp Remove 'Patch' seçeneği ile yapabilirsiniz.

Akabinde patches.plist'te bulunan Patch girdisini kopyalıyorum. Bunun için Control+C veya sağ tıklayıp Copy seçeneğini kullanabilirsiniz.

Ardından kopyaladığım Patch girdisini config.plist dosyama eklemek için Kernel isimli grubu seçiyorum ve Control+V kullanıyorum. Sağ tıklayıp Paste seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Patch'i başarı ile kopyaladıktan sonra basılı tuttuğum esnada fare ile Emulate grubunun altına sürüklüyorum.

Bu aşamadan sonra patches.plist ile bir işimiz kalmadığı için kapatabiliriz. Sonraki aşamada ise değiştirmemiz gereken değerler var. Bu değerler işlemcimizin çekirdek sayısına göre farklılık gösteriyor.
İlk tabloda macOS sürümleri arasında hangi değerin değiştirileceği mevcut. İkinci tabloda ise çekirdek sayımıza göre yeni değeri nasıl girebileceğimizi görebiliriz. Üçüncü tabloda ise daha da açıklık getirebilmek için 6 Çekirdekli bir işlemcinin örneğini hazırladım. Ben, Ryzen configlerde tüm sürümler için değerleri girerim. İleriye dönük olup, tekrar girmek ile uğraşmak yerine hepsini tek seferde halletmek daha pratik geliyor.

macOS Sürümü​
Replace Değeri​
Yeni Değer​
10.13.x, 10.14.x​
B8000000 0000B8 < Çekirdek Sayısı > 0000 0000
10.15.x, 11.xBA000000 0000BA < Çekirdek Sayısı > 0000 0000
12.x, 13.0'ten 13.2.1 sürümüneBA000000 0090BA < Çekirdek Sayısı > 0000 0090
13.3BA000000 00BA < Çekirdek Sayısı > 0000 00

Çekirdek Sayısı​
Hexadecimal Değeri​
4 Çekirdek04
6 Çekirdek06
8 Çekirdek08
12 Çekirdek0C
16 Çekirdek10
24 Çekirdek18
32 Çekirdek20

Comment > Bulmamız gereken
Replace > Değiştirmemiz gereken
Yeni değer - 6 Çekirdekli İşlemci için
algrey | Force cpuid_cores_per_package to constant (user-specified) | 10.13-10.14B8000000 0000B8 06 0000 0000
algrey | Force cpuid_cores_per_package to constant (user-specified) | 10.15-11.0BA000000 0000BA 06 0000 0000
algrey | Force cpuid_cores_per_package to constant (user-specified) | 12.0-13.2BA000000 0090BA 06 0000 0090
algrey | Force cpuid_cores_per_package to constant (user-specified) | 13.3+BA000000 00BA 06 0000 00

Bu bağlamda 6 Çekirdekli işlemcim için gereken yeni değerleri uyguluyorum:

Ayrıca AMD sistemimizin, macOS'u önyükleyebilmesi için açık olması gereken ProvideCurrentCpuInfo adlı Quirk'in değerini True yapıyoruz. Bu Quirk'i, Kernel>Quirks kısmında bulabilirsiniz.

Yazımızın sonuna geldik. Aklınıza takılan soru olursa cevaplayabilir, sorun için ise konu açmanzı doğrultusunda destek verebilirim. Teşekkür ediyorum, iyi forumlar.
Kaynak: GitHub - AMD-OSX/AMD_Vanilla: Native AMD macOS via OpenCore

Merhaba. Dün yükseltme yaparken aklıma takılmıştı. Hyperthreading destekleyen işlemcilerde sanal thread sayısını mı yazmak lazım yoksa var olan fiziksel çekirdeği mi yazmak lazım? Ben 6 diye bırakmıştım eski patchlarımda da 6 olduğu için.

6C;12T. Çekirdek. İzlence değil.

Merhaba,

Kernel patch olayı tam olarak ne gibi bir katkı sağlamakta ve işe yaramaktadır?

Hiçbir AMD sistemde Kernel Patch yapılmadığı müddetçe macOS kurulumu değil, önyüklenmesi bile sağlanmaz. Güncel Kernel Patch beraberinde AMD işlemcileri hemen hemen Native gibi çalıştırabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…