İşte bu yüzden her zaman NVIDIA ekran kartı tercih ediyorum.
Benim için bir ekran kartı alırken fiyatına göre sunduğu performans değil, genel stabilite ve yazılımının iyi olması önemlidir. Çünkü ekran kartı bu tarz saçma sapan takılma sorunu çıkarıyorsa, yazılımında bir sürü sorun çıkıyorsa, Windows Insider kullanıcılarına verdikleri sürücüler patates ise ve kendi teknolojileri her oyunda yoksa (veya eski sürümleri varsa) o zaman kart performanslı olsa ne yazar?
Şimdi diyeceksiniz ki "Linux'ta da NVIDIA, AMD'ye göre daha fazla sorun çıkarıyor". Evet, ancak şunu söylemeliyim ki Windows'ta AMD kartlar, Linux'ta NVIDIA kartların çıkardığı sorunlardan kat ve kat fazlasını çıkarabiliyor. En güzel örnek
@Recep Baltaş'ın 2 aylık 9070 XT deneyim videosu:
Ben ise NVIDIA ekran kartı ile 1 yıldan uzun süredir Arch Linux kullanıyorum ve kesinlikle bu kadar sorun çıkartmadı. Mesela Linux'ta takılma gibi sorunlarla hiç karşılaşmadım.
Yaklaşık 12 yıldır NVIDIA ekran kartı kullanıyorum, ilk olarak Acer Aspire V3-571G dizüstü bilgisayar ile GeForce 710M kullanmıştım. Giriş seviyesi bir karttı, fakat ekran kartımın yettiği oyunları rahatça oynuyordum.
Daha sonra sırasıyla GTX 660, GTX 960, GTX 1660 Super kullandım ve şu anda RTX 4070 kullanıyorum. Bu süreçte tek kullandığım AMD GPU ise Ryzen 5 5600G ile gelen Vega 7 idi. Onda da bazen fare imlecinin beyazlaşması, Windows'un zorla eski sürücüyü yüklemeye çalışması (Microsoft'un hatası olduğunu biliyorum fakat bu sorunu sadece AMD GPU ile yaşadığım ve en nihayetinde ben etkilendiğim için büyük bir sorun) gibi bazı sorunlar vardı.
Bu nedenle ben şahsen NVIDIA'dan vazgeçmeyeceğim. Tabii herkesin tercihi farklı olabilir, saygı duyarım.