AMD Ryzen 5 5600 için minimum CO ve PBO ayarları

23087

Çalışkan
Merhaba, benim Ryzen 5 5600 işlemcim ne yaptım ettimse bir türlü curvet optimizer ayarlarını negatife çekemedim.
Silikon kalitesi düşükmüş onu anladım. Öncesinde all Core negative yapmayın. (işlemci silikon kalitesi düşük olanlar.)
Per Core sırasıyla -10 -5 -5 -10 -5 -5 ayarlayıp termal throtle 85 derece yapın ve boosta +100 MHz verin.
Fan eğrilerini ayarlayın. 85 derecede %100 olsun. Deneyin ve boşta masaüstünde gezinirken bir sıkıntı olmuyorsa 3-4 gün o zaman şu ayarları deneyin.
(Sistem reset atma durumu herhangi bir test sırasında gerçekleşmeyebilir ama yine de test edin ben all Core negative -10 girdiğimde sürekli reset atıyordu ama masaüstünde.)
Per Core negative -10 -10 -10 -10 -5 -10
Diğer ayarlar aynı kalsın PBO-throtle.

Birkaç kullanıcı yorumunu okudum ve genellikle 4. çekirdek -5'ten sonra hata veriyor. Bunu bilmenizde fayda var.
Herkes silikon kaliten düşük deyip es geçiyor kimse yardımcı olmuyorsa bu ayarları deneyin. Benim için bu kadar yeterli oldu dahasında gözüm yok denemedim de.

3D mark testleri - Aidata64 - Prime 95 + CoreCycler - CPU Z ile test ettim ayrıca Valorant - CS2 - League of Legends oyunlarında da test ettim ve sonuç inanılmaz iyi hiçbir sıkıntı yok. Stok fan ile en yüksek 80 dereceyi gördü bütün testlerde. Eğer bu ayarlar yetmiyorsa Core 4 haricinde diğerlerini -2 arttırarak devam edin. Daha fazlası stabil olur mu bilemem.

(Not: İşlemci silikon kalitesi düşük olanlar için bu ayarlar.)
  • İşlemcim: Ryzen 5 5600 + stok fan
  • Anakartım: MSI B550M Pro VDH

Son düzenleyen: Moderatör:
CinebenchR23 deneme şansınız oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…