Çözüm AMD Ryzen Master "unable to initialize. Kindly reinstall the program. Hence aborting" hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Antalya
1720544442342.webp

AMD Ryzen Master programını kurduktan sonra programı başlattığınızda çıkan bu hatanın kendimde işe yarayan çözüm yöntemini yazacağım. Direkt olarak bu çözüm yöntemini denedim ve işe yaradı.
  • Öncelikle Ryzen Master programını kaldırıyoruz.
  • BIOS'a giriyoruz.
  • "İşlemci sanallaştırma" ayarını bulup aktifleştiriyoruz.
  • Bu ayar Gigabyte anakartlarda "SVM Mode" diye geçiyor. Farklı anakart markalarında farklı bir adlandırma olabilir. İnternette araştırırsanız kolaylıkla bulursunuz.
  • Gigabyte anakartlarda "Gelişmiş Frekans Ayarları (Advanced Frequency Settings)"e giriyoruz.
  • Açılan menüden "Advanced CPU Settings"e tıklıyoruz.
  • Bu menüdeki "SVM Mode" ayarını "Enabled" (Etkin) olarak değiştiriyoruz.
  • "Kaydet ve çık" diyoruz.
İşlemci sanallaştırma ayarını aktifleştirdikten sonra sistem açılınca tekrar Ryzen Master programını kuruyoruz.
Büyük ihtimalle bu sefer bu hatayı almayacaksınız.

Ryzen Master'da ne zaman bir ayar yapsan aktiflesmesi icin butun cekirdekleri yaklasik 30-45 dakika stabilite testi yapmak icin yuk alina sokuyor. BIOS'ta bir ayar yapmak 2 dakikani alir OCCT'den de test yapsan 10 dakikada karar verirsin stabil mi degil mi diye. Ryzen Master'i silmek de iskence.

Ryzen Master'da ne zaman bir ayar yapsan aktiflesmesi icin butun cekirdekleri yaklasik 30-45 dakika stabilite testi yapmak icin yuk alina sokuyor. BIOS'ta bir ayar yapmak 2 dakikani alir OCCT'den de test yapsan 10 dakikada karar verirsin stabil mi degil mi diye. Ryzen Master'i silmek de iskence.
Ryzen Master'daki stres testini en son kullandığımda ondaki test çok kısaydı ve hiç de düzgün stres testine sokmamıştı çünkü onda sorun çıkmazken Cinebench'te sistem kapanmıştı. Zaten oradaki testi hiç kullanmıyorum. Bi ayar yapınca Cinebench'te deniyorum hep. Silmek de işkence değildi, sil dedim sildi.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt