Makaleler
20
Yeni Özellikler
  • AMD FSR "Redstone" Desteği: AMD'nin yeni nesil FSR teknolojisi olan "Redstone" için destek eklendi. (Bu teknoloji; Makine Öğrenimi tabanlı Işın Yenileme, Sinirsel Parlaklık Önbellekleme, Makine Öğrenimi Süper Çözünürlük ve Kare Üretimi gibi yapay zekâ odaklı önemli iyileştirmeler içeriyor ve RDNA 4 mimarisi için FSR'nin en büyük revizyonunu temsil ediyor.)

Yeni Ürün Desteği
  • AMD Radeon AI PRO R9600D
  • AMD Radeon AI PRO R9700S

Giderilen Hatalar
  • Radeon Anti-Lag 2 Seçeneği: Radeon RX 9070 XT gibi bazı AMD Grafikleri Ürünlerinde, Radeon Anti-Lag 2 etkinleştirilmişken Counter-Strike 2 (DX11) oynanırken bu seçeneğin kullanılamaması sorunu düzeltildi.
  • Yüksek Bant Genişlikli HDMI 2.1 Sorunları: Görüntü bekleme sırasında bazı yüksek bant genişlikli HDMI 2.1 ekranlar kullanılırken gözlemlenen aralıklı sistem çökmeleri giderildi.
  • Radeon Yer Paylaşımı (Overlay): Oyun içi Radeon Overlay kullanılırken yaşanan aralıklı uygulama donmaları düzeltildi.
  • ARC Raiders Çökmesi: Radeon RX 9000 serisi ürünlerde ARC Raiders oyununun Blue Gate haritasında oynanırken yaşanan aralıklı uygulama çökmesi hatası giderildi.

Bilinen Sorunlar (Çözüm Bekleyenler)
  • Cyberpunk 2077: Yol İzleme (Path Tracing) etkinleştirilmiş kayıtlı oyunu yüklerken aralıklı uygulama çökmesi veya sürücü zaman aşımı (driver timeout) gözlemlenebilir. AMD, geliştirici ile birlikte en kısa sürede bir çözüm yayınlamak için çalışıyor.
  • Battlefield 6: AMD Ryzen AI 9 HX 370 üzerinde Battlefield 6 oynarken aralıklı uygulama çökmesi veya sürücü zaman aşımı gözlemlenebilir.
  • Roblox Player: Radeon RX 7000 serisi ürünlerde, medya arasında görev değiştirilirken Roblox Player (Car Zone Racing & Drifting) oynanırken aralıklı uygulama çökmesi veya sürücü zaman aşımı gözlemlenebilir.
  • Battlefield 6 Kayıt/Yayın: Bazı AMD Grafik Ürünlerinde AMD Kayıt ve Yayın (Record and Stream) özelliği ile Battlefield 6 oynanırken doku titreşimi veya bozulması ortaya çıkabilir.
  • Call of Duty: Black Ops 7: Bazı AMD Grafik Ürünlerinde Call of Duty: Black Ops 7 oynarken bazı gölgeler doğru şekilde render edilmeyebilir. AMD, geliştirici ile birlikte en kısa sürede bir çözüm yayınlamak için çalışıyor.

Redstone öncesi ve sonrasındaki farklılıkları deneyimleyen oldu mu? 25.9.1 ile stabil günler geçirdiğim için yükseltme yapmaya çekiniyorum şimdilik :).

Redstone öncesi ve sonrasındaki farklılıkları deneyimleyen oldu mu? 25.9.1 ile stabil günler geçirdiğim için yükseltme yapmaya çekiniyorum şimdilik :).
Şimdilik GTA V Enhanced'da denedim ve sonuçlar güzel duruyor. Haricinde detaylı incelemelere bakmak daha iyi olur. Çoğu geliştirme gözden kaçabiliyor oynarken.

Arkadaşlar bu sürüm bana yaramadı. Oyunlardaki performansımı mahvetti. 25.9.1'e geri dönüyorum ama driver kendi kendine güncelleniyor. DDU'dan güncelleme ayarını kapadım, forumlarda yazılan çizilenleri de yaptım ama yine de otomatik güncelliyor. Var mı çözümü?

Arkadaşlar bu sürüm bana yaramadı. Oyunlardaki performansımı mahvetti. 25.9.1'e geri dönüyorum ama driver kendi kendine güncelleniyor. DDU'dan güncelleme ayarını kapadım, forumlarda yazılan çizilenleri de yaptım ama yine de otomatik güncelliyor. Var mı çözümü?

https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-11-driver-guencellemelerini-kapatma.2668569/ hocam Windows'un otomatik güncellemesini kapatmanız gerekli, ayrıca adrenalin driverını yüklerken otomatik güncelleme seceneğini seçin.