AMD sürücüleri bozuk mu?

PlayStation 3

Üstün
Merhabalar, bugün RX 570 ile üst üste yaşadığım saçma sapan sürücü sorunlarından bahsetmek istiyorum. Başta gri ekran sorunu yaşadım, nedenini açıklayan olmadı. Gri ekrana düşüp sistemi yeniden başlattı, sonra AMD fan hızını durduk yere %100'e sabitledi.

Burada ekran kartı sürücüsünü silip yeniden kurdum. Fan sorunu çözüldü, gri ekrana henüz düşmedi. Şimdi de Forza 5 oynuyordum, çıktım, birdenbire ekran sarımtırak oldu. HDMI portu falan bozuldu sandım. Başka porta takınca ekran düzeliyor, diğerine geri takıyorum, ekran sarımtırak.

Dedim sürücü yine nanayı yedi. Normalde 26.5.2 kuruluydu, kaldırdım, 26.1.1 kurdum, ekran düzeldi. Arkada OCCT testi yapıyorum, ekran kartında sorun var mı diye. WattMan yerine saçma sapan hatalar aldım. Siz de yaşadınız mı? RX 570 için önerdiğiniz sürüm nedir?

Ben de bu kartı kullanıyorum. Cidden bazen saçma sapan hatalar vs. oluyor ve bence bir güncelleme gelmeli. En azından bu sorunların çözümü adına.

OCCT'de WattMan dışı hata mı aldın?

(Windows sürümün ne?)
Hatırladığım kadarıyla hayır, Windows 10 kullanıyorum. Bu ekran kartıyı baştan 750W PSU'da test ediyordum. O.C BIOS'da 3D adaptive testinde crash yiyordu anlamadığım şekilde. Büyük ihtimalle elle yaptığım SATA kablosu sıkıntı çıkarıyordur bilmiyorum. Sonra Zalman MegaMAX V2 600W PSU'ya taktım crash yemeyi bıraktı. Testlerde sıkıntı yok, sabah 6.30'ya kadar kullandım ardından 11.30 gibi suları geri açtım tekrardan test edeyim dedim test başlar başlamaz gri ekrana düştü ve yeniden başlattı sistem. Bundan sonra AMD fanları %100'e sabitledi, bunu sürücüyü kaldırıp kurunca düzeldi. Kartta soğuk lehim var mı diye 2 saat yakın soğuğa bıraktım. Ardından yeniden çalıştırdım testlerde yine başarılı geçti. Forza 5, LoL ve MC oynadım sorun çıkarmadı. Şimdi de Forza 5 oyundan çıktım ekran sarımtırak oldu. Sürücüyü bir önceki sürümü kurdum şimdi ekran düzeldi...

Ben de bu kartı kullanıyorum. Cidden bazen saçma sapan hatalar vs. oluyor ve bence bir güncelleme gelmeli. En azından bu sorunların çözümü adına.
Pek bir şey beklemeyin artık ciddi güncelleme almayacaklar, maintenance modlarındalar.

Windows 10 kullanıyorsan Windows 10 sürücüsüne dön. 25.8.1 mi ne, son native Windows 10 sürücüsü. Sonraki tüm sürücülerde Windows 10 sekmesinde de Windows 11'inkini yüklettiriyor sana.

Windows 10 kullanıyorsan Windows 10 sürücüsüne dön. 25.8.1 mi ne, son native Windows 10 sürücüsü. Sonraki tüm sürücülerde Windows 10 sekmesinde de Windows 11'inkini yüklettiriyor sana.
Ekstra olarak anlamadığım kısım ekran da bazen ince bir ışık gibi parlayıp sönüyor yani ekranın parlaklığı artıyormuş gibi. Monitör de mi sıkıntı var, ekran kartı da mı sıkıntı var anlamadım.

RX 480'ler ile en son 2017'de AMD'nin özel çıkardığı blockchain sürücüleri vardı, mininge özel onları kullanıyordum

Eki Görüntüle 284449

Bu versiyondaki arayüz kat be kat daha iyiydi. Adrenalin yeni versiyonu çok kötü geliyor. Özellikle uzun bir süre Catalyst Control Center kullandıktan sonra.

Portlarla alakalı da olabilir o, sürücü kaynaklı bir olay olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…