Çözüldü AMD'den Intel'e geçmek istiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muratcangir

Uzman
Merhaba. Şu an kullandığım sistemde R9 7900X ve RTX 4070 Ti var. Şu sıralar içimi kemiren bir konu var: 6-7 yıldır AMD kullanıyorum. Stabilite sorunu var gibi hissediyorum. Tam da emin değilim. Karşı tarafta Intel var ve denemek istiyorum. Maalesef elimde Intel olmadığı için test etme imkanı bulamıyorum. Acaba Intel ve AMD kullananlar stabilite render oyun ve genel işler için yorumlarını paylaşabilir mi?

Intel genel olarak -13/14 nesil fiyaskosunu saymazsak- daha stabildir. Ama geçmenizi gerektirecek bir sorun olmaması lazım. Anakartınız, BIOS sürümü ve bellek modelini belirtin. Ayrıca yaşadığınız sorunu açıklayın.

Son düzenleme:

Bende 5800X var. Sıcaklık birden 60 70 çıkıyor bir işlem yaptığım zaman sonra 40'lara düşüyor. Kesinlikle stabilite sorunu var gibi. İşlemci çok dengesiz çalışıyor. Ben de Intel'e geçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O Ryzenlerin genel yapısı, birden 1.45 1.5 volt emiyor çekirdekler uçuyor ısı.

Oyun oynarken drop yiyorum. bazen de sistem kilitleniyor yeniden başlatıyorum düzeliyor. Ve hevesim kaciyor o kadar para veriyoruz karşılığı bu mu diye düşünüyorum kısaca paramız ile rezil oluyoruz.
Oynadığım oyunlar.
  • Valorant
  • GTA
  • PUBG Mobile
  • RDR
ROG STRIX B650E-F gamıng Wi-Fi
BIOS son sürüm 3057
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 royal Neo DDR5 6000MHz CL28 AMD EXPO Dual kit RAM.

FPS'de sorun yok canavar gibi veriyor ama sürekli drop yemem canımı sıkıyor. Arkadaşta Intel var hiç donma kasma yok dıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski AMD işlemcim stok fanla çok fazla ısınıyordu Intel'e geçince stok fan olsa bile sıcaklık Max 75 gördü.

Valorant gibi FPS öncelikli oyunlarda AMD kadar güçlü çalışmasa da tatmin edici rakamlar alırsın.

7900X'in laptop versiyonunu kullaniyorum ne hantallik var ne de stabilite sorunu. 3 ay reboot atmadan kullanirim.

İfadeler: 409
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…