Çözüldü AMD'den Intel'e geçmek istiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muratcangir

Uzman
Merhaba. Şu an kullandığım sistemde R9 7900X ve RTX 4070 Ti var. Şu sıralar içimi kemiren bir konu var: 6-7 yıldır AMD kullanıyorum. Stabilite sorunu var gibi hissediyorum. Tam da emin değilim. Karşı tarafta Intel var ve denemek istiyorum. Maalesef elimde Intel olmadığı için test etme imkanı bulamıyorum. Acaba Intel ve AMD kullananlar stabilite render oyun ve genel işler için yorumlarını paylaşabilir mi?

EXPO açık mı? Windows sürümünüz nedir detaylı?

Windows 11 yüklü.
EXPO kapalı.
Windows Update'den güncelleme yaptım anakartın kendi resmi sitesinden sürücüleri yükledim.

Tüm sistem bileşenleri.
  • AMD Ryzen 9 7900X 5.60 GHz 12 çekirdek 64MB AM5 5nm işlemci.
  • Gainward RTX 4070 Ti Phoenix 12 GB GDDR6X 192 bit RGB LED.
  • ASUS ROG STRIX B650E-F gamıng Wi-Fi
  • G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 royal Neo DDR5 6000MHz CL28 AMD EXPO Dual kit RAM.
  • Samsung 980 Pro NVMe M.2, 1 TB SSD, 7.000MB/sn okuma, 5.100 MB/sn yazma.
  • Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm Intel(1700p)-AMD uyumlu sıvı soğutucu.
  • MSI PSU MPG A850G PCI-E5 850W 80 Plus Gold actıve PFC Full modular.
  • Cooler Master Masterbox TD500 V2 siyah ARGB USB 3.2 tempered glass ATX mid Tower kasa.
  • ASUS 27" TUF gaming VG27AQ3A 180Hz 1ms(GtG) HDMI DP HDR10 FreeSync Premium G-Sync WQHD Fast IPS gaming monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben her gun en az 2 saat bu islemciyi 100 derece sicaklikta araliksiz calistiriyorum sence AMD'de stabilite sorunu olsa karsilasmaz miyim? Islemcilerin hatali hesaplama yapmasi cok karsilasilan bir sey degildir. Oyle ufak tefek erratalar arada sirada bulunsa da mikrokod ile duzeltiliyorlar.

Bilemiyorum dostum ya bu durum canımı aşırı sıktı o kadar para veriyoruz karşılığını alamiyoruz. sistem bileşenleri de paylaştım bir uyumsuzluk da yok çözemedim kısaca. Sırf bu yuzden Intel'e gececeğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
7900X gibi cillop bir işlemcin varken hiçbir şekilde tavsiye etmezdim Intel geçmeni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…