AMD'nin güncel durumu

5070 Ti var bende de. Bu olanları gördükten sonra iyi ki almışım dedim. Evet, 9070 XT iyi bir kart ama tam olmuş diyemeyiz bu gidişle.
15 bin TL’ye RTX 3090 satılıyordu, aynı fiyatlara 6900 XT de vardı. 3090 alanlar bugün kartlarını 50 bin TL civarına satıyor, AMD alanlar ise hâlâ pirincin taşını ayıklıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zen6'lar bu sene geliyor işte 24 çekirdek 48 izlekli 10950X3D'ye hazır olun.

10800X3D'ler de %50 çekirdek artışı ile 12 çekirdek olarak piyasaya sürülecek ve 6-7 GHz bandında olacak.

Intel'in kökünü kuruttu desene şuna.

15 bin TL'ye RTX 3090 satılıyordu, aynı fiyatlara 6900 XT de vardı. 3090 alanlar bugün kartlarını 50 bin TL civarına satıyor, AMD alanlar ise hâlâ pirincin taşını ayıklıyor

Intel'in kökünü kuruttu desene şuna

Yok, o kadar kolay değil; Intel'in de 50 çekirdekli işlemcileri geliyor ve onlarda da 3D Cache olacak. Sen asıl şimdi cümbüşü göreceksin; ne savaşlar, ne fanboyluklar bizleri bekliyor.

Yok, o kadar kolay değil; Intel'in de 50 çekirdekli işlemcileri geliyor ve onlarda da 3D Cache olacak. Sen asıl şimdi cümbüşü göreceksin; ne savaşlar, ne fanboyluklar bizleri bekliyor.

Benim bildiğim AMD buna da çözüm bulur; yine zirveyi alır.

15 bin TL'ye RTX 3090 satılıyordu, aynı fiyatlara 6900 XT de vardı. 3090 alanlar bugün kartlarını 50 bin TL civarına satıyor, AMD alanlar ise hâlâ pirincin taşını ayıklıyor

50'ye 3090 alan varsa köprü de satayım gelsin. AI tayfa yüzünden saçma sapan fiyat yazıp satmayı hayal ederler ancak. Ayrıca konuyla alakası ne bu durumun, anlayamadım. NVIDIA'nın ikinci el değeri daha yüksek, evet fakat bu da bizim halkın suçu.

Yani anlatmaya çalıştığımız şey şu: NVIDIA alanların parası buhar olmuyor; aksine kartın ikinci el değeri daha iyi korunuyor. Daha az para vereyim diyerek AMD alanlar ise kartlarını çok daha düşük fiyatlara satmak zorunda kalıyor ve NVIDIA tarafındaki bazı teknolojilerden de mahrum kalıyor. Üstelik raster performansında da öyle ciddi bir avantajları yok; belki 3-5 FPS fark ediyor.

3090 piyasasına bakmanızı öneririm; peynir ekmek gibi satılıyor. Ben de bizzat 3090 kullanıyordum, kart 6 yıllık olmasına rağmen beni 9070 XT'ye bile geçmeye ikna etmiyordu. Anlatmaya çalıştığımız şey bu.

Oyun konsollarının donanım üretimi AMD de olmasa yapmazlar bence ekran kartı.

Vallahi yemezler, ağzıyla kuş tutsa bir daha almam AMD ekran kartı; RX 9060 XT 16 GB aldık, ömrümüzden ömür gitti, sattık, NVIDIA'ya geçtik, huzuru bulduk.

9000 serisinde eski modeller gibi değer kaybı yok. Eski modeller çok ucuza gidiyor, evet; fakat dediğim gibi bu da halkın bilinçsizliğinin sonucu. Yıllarca AMD sorunlu, AMD kartlar daha çok ısınıyor diyerek bu hale getirdiler. Ayrıca bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanan adama teknolojiler için 20k fark ver demenin bana göre hiçbir mantıklı sebebi yok. Günün sonunda 9070 XT 4K Ultra ayarda çatır çatır oynatıyor mu? Evet. FSR 4 kullanılabilir görüntü kalitesine ulaştı mı? Evet. 6X MFG sizin olsun sırf bunun için 20-30k fark vermeyeceğim. Bir de ikinci el kartın zaten belirli bir seviyede değer kaybetmesi gerekiyor. NVIDIA kartı olanlar Toyota ve Honda sahipleriyle eş değer benim gözümde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…