AMD'nin sürücü sorunları devam ediyor mu?

Batur

Becerikli
Aktif olarak kullandığım 2070 ekran kartını satıp ekran kartı almayı düşünüyorum. Aklımda 3060 ve 6700XT var ama AMD almayı pek düşünmüyorum. Aslında aralarında en mantıklısı da AMD ama driver sorunları hâlâ nasıl durumda bilmiyorum ve açık konuşacağım hiç de uğraşmak istemiyorum.

Geçmişte aldığım 5600XT-5700XT ve RX 6600'de hep sorun yaşadım ve günde 1-2 kez olsa bile kafi oynadığım her oyunda bambaşka sorunlar çıkarıyordu ve aldığım AMD kartların hepsi de sıfırdı.
Aslında bir yandan da driverdan çok diğer bileşenler de önemli ve birkaç ayar yapmak gerekiyor ama o zamanlar bilmiyordum.
Sizce AMD alınır mı? 2070'den RX 6700XT'ye geçilir mi? Kasa ve PSU idarelik aldım kötü olduğunu biliyorum.

• Rampage RMP-600-80P PSU.
  • B450 S2H anakart.
  • 2x8 G.Skill RAM.
  • R5 5600 işlemci ve 4 bakır borulu kule tipi var.
  • Samsung EVO M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aktif olarak kullandığım 2070 ekran kartını satıp ekran kartı almayı düşünüyorum. Aklımda 3060 ve 6700XT var ama AMD almayı pek düşünmüyorum. Aslında aralarında en mantıklısı da AMD ama driver sorunları hâlâ nasıl durumda bilmiyorum ve açık konuşacağım hiç de uğraşmak istemiyorum.

Geçmişte aldığım 5600XT-5700XT ve RX 6600'de hep sorun yaşadım ve günde 1-2 kez olsa bile kafi oynadığım her oyunda bambaşka sorunlar çıkarıyordu ve aldığım AMD kartların hepsi de sıfırdı.
Aslında bir yandan da driverdan çok diğer bileşenler de önemli ve birkaç ayar yapmak gerekiyor ama o zamanlar bilmiyordum.
Sizce AMD alınır mı? 2070'den RX 6700XT'ye geçilir mi? Kasa ve PSU idarelik aldım kötü olduğunu biliyorum.

• B450 S2H anakart.
  • 2x8 G.Skill RAM.
  • Samsung EVO M.2 SSD.
Driver sıkıntısı yok ama Radeon Adrenalin software açılmıyor, ama bu bilgisayardan bilgisayara değişebilir belki bende sıkıntı vardır.

• B450 S2H anakart.
  • 2x8 G.Skill RAM.
  • Samsung EVO M.2 SSD.

Al gitsin. Sorun yaşadığın kartlar genel olarak WattMan sorunu bilinen kartlar. Çok da popüler olmayan kartları gayet sağlam. RX 6400 kullanıcısı olarak 1 kere WattMan yedim o da monitörü adaptörle bağlamamdan kaynaklıydı.

RX 5700 XT ve RX 6800 kullandım hiç bahsettiğin sorunları yaşamadım. 6700 XT yerine 7000 serisi alırsan kafan daha rahat olur yeni nesil olduğu için. Kolay gelsin.

Geçen sene, NVIDIA bir karta geçene kadar 5 yıl kadar AMD kart kullandım. Kartı kullandığım son 2 yılda sürücü konusunda hiç bir sorun yaşamadım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt