Swordsman Ercan Yılın 1

Çalışkan
Yer
Alanya
Alanya mı, Miami mi daha güzel diye soruyorum; Miami, Alanya'ya 14 oy fark atıyor. Manavgat, San Andreas'a benziyor mu diye soruyorum; benzemediğini düşünenler 14 oy fark atıyor. Peki, Amerikan şehirleri bu kadar güzelse, Amerika kıtası tarihte çok sonradan keşfedilmesine rağmen nasıl bu kadar gelişti ve güzelleşti? Amerika, sonradan bulunmasına ve sonradan geliştirilmesine rağmen görsel görünümde ve güzellikte nasıl dünyadaki neredeyse tüm şehirlere fark attı? Tarihsel olarak bu süreci bilen birileri varsa açıklayabilir mi? Çünkü ben Amerikan tarihini çok iyi bilmiyorum. Konuya hakim üyeler yorum ve bilgilendirme yaparsa memnun olurum.

Alanya mı, Miami mi daha güzel diye soruyorum; Miami, Alanya'ya 14 oy fark atıyor. Manavgat, San Andreas'a benziyor mu diye soruyorum; benzemediğini düşünenler 14 oy fark atıyor. Peki, Amerikan şehirleri bu kadar güzelse, Amerika kıtası tarihte çok sonradan keşfedilmesine rağmen nasıl bu kadar gelişti ve güzelleşti? Amerika, sonradan bulunmasına ve sonradan geliştirilmesine rağmen görsel görünümde ve güzellikte nasıl dünyadaki neredeyse tüm şehirlere fark attı? Tarihsel olarak bu süreci bilen birileri varsa açıklayabilir mi? Çünkü ben Amerikan tarihini çok iyi bilmiyorum. Konuya hakim üyeler yorum ve bilgilendirme yaparsa memnun olurum.
Zaten Miami ve Alanya karşılaştıramazsın. Çok güzel yerler oralar. Coğrafi olarak öyle yani. 250 yıllık bir devlet evet ama gelişme nedeni çok risk alıyorlardı. Sonradan bulundu ama devleti çok iyi yönettiler ve abartılmıyor.

Çok fazla insanın olduğu ve ışığın olduğu yerler insana orası "güvenli" ve "güzel" hissi yaratır. Yaşayan insanları bilmem fakat gerçekten güzel yerler, özellikle Miami.

Çok fazla insanın olduğu ve ışığın olduğu yerler insana orası "güvenli" ve "güzel" hissi yaratır. Yaşayan insanları bilmem fakat gerçekten güzel yerler, özellikle Miami.
Güzel yerler eyvallah ona birşey demiyoruzda ama benim bildiğim amerikanın tüm batı yakasında yıl boyunca en fazla 20 gün denize girilebiliyormuş.çünkü pasifik okyanusunda upwelling yani yukarı doğru akıntı denilen bir kavramdan dolayı yani dipteki soğuk su yüzeydeki sıcak suyla sürekli yer değiştirdiğinden dolayı yılın çok büyük bir bölümünde okyanus suyu yüzülemeyecek kadar soğuk oluyormuş.bizim burda antalyada muğlada 6-7 ay denize girebiliyorsun.

Güzel yerler eyvallah ona birşey demiyoruzda ama benim bildiğim amerikanın tüm batı yakasında yıl boyunca en fazla 20 gün denize girilebiliyormuş.çünkü pasifik okyanusunda upwelling yani yukarı doğru akıntı denilen bir kavramdan dolayı yani dipteki soğuk su yüzeydeki sıcak suyla sürekli yer değiştirdiğinden dolayı yılın çok büyük bir bölümünde okyanus suyu yüzülemeyecek kadar soğuk oluyormuş.bizim burda antalyada muğlada 6-7 ay denize girebiliyorsun.
Zaten tatil için genellikle doğu tarafı tercih ediliyor. Özellikle Miami tercih ediliyor. Los Angeles, San Francisco ve San Diego tarafları genellikle deniz için değil, gezmek için geliyorlar. Tabii deniz içinde gelenler oluyor. Ben Muğla'da yaşasam 12 ay denize girerim :)

Para. Reklam. Super guc olmak. Kapital ozgurluk.

Turkiye para ve reklami yapabilse Turkiye'de de cok guzel yerler mevcut. Amerika'ya benzeyen pek cok yonu de var. Insanlari, yaz-kis turizminin birlikte olmasi, sicak-soguk havayi beraber yasamak, vergi kacakciligi korkusu ve ortalama vatandasin iyi yasama ihtimalinin goz korkutmasini saymazsak bireysel harcamalara fazla karisilan bir yapinin olmamasi gibi.

Aslinda Turkiye zengin bir ulke olsa ve dogru yonetilip kaynaklari dogru kullanilsa Avrupa'ya bin basar. Bu sene sadece Almanya'da 14 bin kisi sacma sapan regulasyonlar yuzunden bir tane klima bile takamadigi icin oldu yahu.

Doğal güzellik bir yana, yapısal güzellik bir yana derim. Evet bizim tabiri caizse ''cennet ülkemiz'' doğal güzellikleriyle biliniyor ve gerçekten çok güzel yerler var. Hatta daha da bilinmedik görülmedik güzel doğal güzelliklerimiz de olabilir.

Amerika tarih boyunca daha iyi pazarlamacı olduğundan dolayı her şeyi muhteşem mükemmel gösterebiliyor. Biz gereken değeri gerektiği zamanda vermediğimiz için yok olup gidiyorlar. Özellikle de insan zihniyetimizi yani ahlakımızı değiştirdiğimizde ülkemiz daha güzel daha çok sevilen bir yer olmaya devam edecektir.

1 tane asfaltı yıl içinde 30 kere yapmak mı? 1 kere yapıp 5-10 yıl sağlam kullanmak mı? Kaynaklarımızı doğru yönetemiyoruz, doğru kullanamıyoruz.(istisnalar hariç) Vatanımızdaki iklim, toprak bereketi ve doğal güzellikler ne Amerika'da var ne Avrupa'da. (henüz Mısır harici bir yer görmedim ama araştırmalar yapıyorum, videolar izliyorum, farklı ülkelerin doğal güzelliklerine bakıyorum ama bence bizim kadar şanslı değiller) Doğru zamanda, doğru adımlar her zaman ileri taşır düşüncesindeyim.

Ama Miami'de bir başka güzel özellikle akşamları tabii. :) YTube'da, Miami sokaklarında yürüme ASMR tarzında videolar çekenleri görünce daha da çok beğendim. Bir gün gitmek nasip olur inşallah.

Son düzenleme:
Adamlar kaç tane bilim adamı ve milyarder çıkardı. Adamlar risk alıyor ve başarıyorlar. Ülke hem liberal hem kapitalizm. Ben bu yüzden liberalim baksana ABD çok iyi kapitalizm ve liberalizm yüzünden.