Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
Merhaba arkadaşlar,

Lise 3. sınıf öğrencisiyim ve gelecekte ABD'de eğitim almayı düşünüyorum. İstanbul'da 4 yıllık üniversite eğitimi almanın hem öğrenim hem de yaşam maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu fark ettim. Buna karşın, Amerika'daki bazı eyaletlerde (örneğin oklahoma ve Texas) 2 yıllık community college programlarının neredeyse benzer maliyetlere sahip olduğunu görüyorum.

İngilizce seviyemin tam olarak b2'ye ulaşmadığını, B1 seviyesinde olduğumu düşünüyorum. Bu şartlarda community college seçeneğinin avantajları ve dezavantajları konusunda deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi duymak isterim. Ayrıca, OPT gibi programlar aracılığıyla eğitim sonrası çalışma imkanı hakkında bilgi sahibi olanlar varsa, paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

Amerika'da okumak için çok çok çok büyük rakamlar gerekiyor onu biliyorsun değil mi?

Tek tek hesapladım oklohama tulsa community College'inde okursam ne kadar maaliyet çıkıyor.

Tahmini yıllık ücret:
Uluslararası öğrenciler için yıllık öğrenim ücreti yaklaşık 8, 000–10, 000 dolarcivarında. Ortalama 9, 000 alırsak, 2 yıl için eğitim maliyeti yaklaşı 18, 000 dolar olur.

Vize ve ilgili işlemler.
F-1 vizesi ücreti: Yaklaşık $160
Sevıs ücreti: Yaklaşık $350
Toplam vize maliyeti: Yaklaşık 510 dolar (yuvarlayarak 500 diyebiliriz)

Yaşam ve barınma maliyetleri.
Aylık ortalama giderler:
Tulsa'da öğrenci yaşamı için konaklama, yemek, ulaşım ve diğer harcamalar dahil ortalama $700 civarında olabilir.
2 yıllık (24 ay) toplam:
24 × 700 =16, 800 dolar

Ekstra masraflar.
Kitap, kırtasiye ve kişisel harcamalar:
Yıllık yaklaşık 1, 000; 2 yıl için yaklaşık 2, 000 dolar

Toplam maliyet hesaplaması
Eğitim ücretleri: ~$18, 000.
Vize işlemleri: ~$500
Yaşam ve barınma: ~$16, 800.
Ekstra harcamalar: ~$2, 000.
Genel toplam:
Yaklaşık $37, 300.

İstanbul veya Ankara'da 4 yıl okuyacağıma az dişimi sıkıp okulun kampüsünde olsun az biraz kaçak olsun çoğu giderimi kendim karşılayabiliyorum. Seçeceğim bölümü net kararlaştırırsam OPT programı ile 36 orada çalışma hakkıda kazanabiliyorum.