Plainexe

Çalışkan
Merhaba, iyi sosyaller.
18 yaşındayım. Meslek lisesi Makine Teknolojisi / Bakım Onarım mezunuyum ve şu anda aynı alanda ön lisans makine eğitimi alıyorum. 1. yarıyılım tamamlandı. Lise eğitimim ve staj sürecimde ağır şartlarda çalışarak işin pratiğini öğrenme fırsatım oldu.
Bu süreçte;
  • El tesviyesi
  • Torna, freze, vargel
  • Argon, gaz altı, demir ve krom kaynağı
  • Metal kesme ve biçimlendirme
  • Temel düzeyde su tesisatı
Gibi alanlarda aktif olarak çalıştım.

Üniversitede ise işin daha çok teknik ve teorik tarafına odaklanıyorum. Şu anda;
  • AutoCAD
  • CNC
  • Malzeme bilgisi
  • Hidrolik ve pnömatik
Bu gibi dersleri ve dahasını alıyorum ve bunları günlük hayatta da geliştirmeye devam ediyorum.

İngilizcem şu an temel seviyede, ancak düzenli olarak geliştirme sürecindeyim.
Hedefim; Amerika’da küçük, ormanlık/dağlık bir kasabada, küçük ölçekli bir bakım-onarım atölyesinde veya makine imalat fabrikasında çalışmak. Uzun vadede maddi olarak güçlenip kendi makine bakım-onarım atölyemi açmak istiyorum.

Bu süreçte:
Çalışma izni
Kalıcı oturum (Green Card vb.)
Gerekli mesleki ve yasal izinler
konularında nasıl bir yol izlemem gerektiği, ayrıca eksik gördüğünüz veya eklememi önerdiğiniz noktalar hakkında görüşlerinizi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alanında kaç adet sertifikan var? Bu sertifikaların kaçı uluslararası alanda geçerli sertifikalar? Direkt işimle Amerika'ya gidebilmiş biri olarak söyleyebilirim ki iş tecrüben olsa dahi sertifikalar müthiş derecede önemli. Ayrıca İngilizce bilgini bile sertifikalatmak zorundasın.

İki yolun var, birincisi okulunu bitirdiğin an çok geniş ve detaylı hazırladığın CV'lerini Amerika'da bulunan şirketlere göndereceksin, bu süreçte sana sponsor olmalarını ve işe kabulünü bekleyeceksin. Zaten bu kabul sürecinde senin evrak işlerini oradan hallediyorlar, senin için sadece konsolosluğa başvurma süreci kalıyor.

İkinci yol ise Türkiye'de firmalarda çalış, 18 yaşından 20 - 23 yaşına kadar tecrübe ve sertifika edin, öyle başvuru yap. Benim tavsiyem ikincisidir. İngilizce bilgin temel seviyede falan değil, onu geçelim. Temel diye bir seviye yok. İngilizce öğreneceksin, alanında sertifika almaya bakacaksın, bu süreç zarfında da bir yerde çalışmalısın.

Ayrıca alanında yerinde olsam başta Kanada'yı tercih ederim, ya da Almanya.

Alanında kaç adet sertifikan var? Bu sertifikaların kaçı uluslararası alanda geçerli sertifikalar? Direkt işimle Amerika'ya gidebilmiş biri olarak söyleyebilirim ki iş tecrüben olsa dahi sertifikalar müthiş derecede önemli. Ayrıca İngilizce bilgini bile sertifikalatmak zorundasın.

İki yolun var, birincisi okulunu bitirdiğin an çok geniş ve detaylı hazırladığın CV'lerini Amerika'da bulunan şirketlere göndereceksin, bu süreçte sana sponsor olmalarını ve işe kabulünü bekleyeceksin. Zaten bu kabul sürecinde senin evrak işlerini oradan hallediyorlar, senin için sadece konsolosluğa başvurma süreci kalıyor.

İkinci yol ise Türkiye'de firmalarda çalış, 18 yaşından 20 - 23 yaşına kadar tecrübe ve sertifika edin, öyle başvuru yap. Benim tavsiyem ikincisidir. İngilizce bilgin temel seviyede falan değil, onu geçelim. Temel diye bir seviye yok. İngilizce öğreneceksin, alanında sertifika almaya bakacaksın, bu süreç zarfında da bir yerde çalışmalısın.

Ayrıca alanında yerinde olsam başta Kanada'yı tercih ederim, ya da Almanya.

Hocam sertifika konusunda üniversiteden mezun olunca hepsinin sertifikasını alacağım, eğitimlerin hepsini tamamlamam gerekiyor üniversitede.
Ayrıca dil konusunda çok haklısınız.

Hocam sertifika konusunda üniversiteden mezun olunca hepsinin sertifikasını alacağım, eğitimlerin hepsini tamamlamam gerekiyor üniversitede.
Sadece üniversite değil, alanında mezun olduktan sonra eğitim veren kurumlara gidip ekstra sertifikalar da almaya bak. Bunlar hep +'dır.

İngilizce için kursa git, oradan da tam anlamıyla öğren ve sertifikanı al.

Sadece üniversite değil, alanında mezun olduktan sonra eğitim veren kurumlara gidip ekstra sertifikalar da almaya bak. Bunlar hep +'dır.

İngilizce için kursa git, oradan da tam anlamıyla öğren ve sertifikanı al.

Çok teşekkürler doğru söylüyorsunuz, o dediğiniz ayrıyeten sertifikalarda aklımda.
Kalıcı oturum iznini nasıl alabilirim hocam?

Kalıcı oturum iznini nasıl alabilirim hocam?

Kalıcı oturum iznini neden şu an düşünüyorsun? Sen önce çalışma vizesi ile ülkeye girebilmeye bak. Ülkeye girememişin, daha ortada bir şey yok kalıcı oturum izninden bahsediyorsun. :LOL:

Belirli bir süre Amerika'da ikamet etmen veya en sağlıklı olan evlilik yoluyla kalıcı oturumu düşünürsün. Çok erken şu an.

Kalıcı oturum iznini neden şu an düşünüyorsun? Sen önce çalışma vizesi ile ülkeye girebilmeye bak. Ülkeye girememişin, daha ortada bir şey yok kalıcı oturum izninden bahsediyorsun. :LOL:

Belirli bir süre Amerika'da ikamet etmen veya en sağlıklı olan evlilik yoluyla kalıcı oturumu düşünürsün. Çok erken şu an.

Erken olduğunu biliyorum en son demek istiyorum zaten kalıcı oturum iznini.