amidewinx64.exe e0 - error: Fail to initialize SMBIOS

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SUHA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 431
  • Etiketler Etiketler
    error smbios

SUHA

Çalışkan
Merhaba, amidewinx64 ile anakart ürün adını değiştirmek istiyorum fakat SMBIOS başlatılamadı hatası almaktayım. Daha önce tecrübesi olan varsa aydınlatabilir mi?

Not: GameGaraj laptopa MSI BIOS'unun en güncel sürümü flashlandı, çalışma ve açılışında sıkıntı oluşmadı.

Hata: E0 - error: Fail to initialize SMBIOS.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi sürümü kullanıyorsunuz? Bir de başka bir forumda anlatılan şu yöntemi dener misiniz? Olmazsa farklı bir amidewinx64 sürümü kullanacağız.
  • amidewin klasörü içindeki ami klasöründe bulunan 1, 2, 3 dosyalarını aynen olduğu gibi kopyalayın (kesmeyin, lazım olacak).
  • Kopyaladığınız 1, 2, 3 dosyalarını ami klasörünün bir altında bulunan \GRINX64v2 klasörüne yapıştırın.
  • Bu klasörde bulunan amidewin64 (düz olmayan) dosyasını silin. Sisteminiz 64 bit olabilir ama fark etmez.
  • 1, 2, 3 dosyalarını sırasıyla açın.
  • Yukarıdan "Düzen Değiştir" kısmına tıklayıp, "Aranan" kısmına AMIDEWIN64.exe yazın.
  • Hemen altına "Değiştirilecek" kısmına amidewin.exe yazın.
  • "Tümünü Değiştir" yapıp hepsini değiştirin.
  • CMD'yi açın ve ami klasörüne değil, 1, 2, 3 dosyalarını kopyaladığınız \GRINX64v2 klasörüne girin.
  • Bu klasörde amidewin dosyasını kullanacağız. amidewin64 dosyasını zaten sildik.
  • CMD'de 1 yazıp enterleyin.
  • Enterledikten sonra ami klasörüne girin ve (farklı bir CMD'de) 1 yazıp enterleyin.
  • SMBIOS hatası alacaksınız, bu her zaman olur. Ama sorun değil.
  • Tekrar \GRINX64v2 klasörüne bağlı olan CMD'de 2 yazıp enterleyin.
  • ami klasörüne girdiğinizde, orada da 2 enter yaptığınızda aynı işlemi göreceksiniz.
  • 2 enterden sonra 1 enter yapın.
  • 3 enteri \GRINX64v2 klasöründen ve 3'ü tekrar ami klasöründen sırasıyla yapın.
  • GRINX64v2 klasörünün ulaşamadığı seri numaralarını 2 enter yaptıktan sonra amidewin ile değiştirdiğini göreceksiniz.
  • ami klasöründe amidewin64 kullanırken, \GRINX64v2 klasöründe amidewin kullanmış olduk. Tek fark bu.
Bu şekilde adım adım işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Hangi sürümü kullanıyorsunuz? Bir de başka bir forumda anlatılan şu yöntemi dener misiniz? Olmazsa farklı bir amidewinx64 sürümü kullanacağız.
  • amidewin klasörü içindeki ami klasöründe bulunan 1, 2, 3 dosyalarını aynen olduğu gibi kopyalayın (kesmeyin, lazım olacak).
  • Kopyaladığınız 1, 2, 3 dosyalarını ami klasörünün bir altında bulunan \GRINX64v2 klasörüne yapıştırın.
  • Bu klasörde bulunan amidewin64 (düz olmayan) dosyasını silin. Sisteminiz 64 Bit olabilir ama fark etmez.
  • 1, 2, 3 dosyalarını sırasıyla açın.
  • Yukarıdan "Düzen Değiştir" kısmına tıklayıp, "Aranan" kısmına AMIDEWIN64.exe yazın.
  • Hemen altına "Değiştirilecek" kısmına amidewin.exe yazın.
  • "Tümünü Değiştir" yapıp hepsini değiştirin.
  • CMD'yi açın ve ami klasörüne değil, 1, 2, 3 dosyalarını kopyaladığınız \GRINX64v2 klasörüne girin.
  • Bu klasörde amidewin dosyasını kullanacağız. amidewin64 dosyasını zaten sildik.
  • CMD'de 1 yazıp enterleyin.
  • Enterledikten sonra ami klasörüne girin ve (farklı bir CMD'de) 1 yazıp enterleyin.
  • SMBIOS hatası alacaksınız, bu her zaman olur. Ama sorun değil.
  • Tekrar \GRINX64v2 klasörüne bağlı olan CMD'de 2 yazıp enterleyin.
  • ami klasörüne girdiğinizde, orada da 2 enter yaptığınızda aynı işlemi göreceksiniz.
  • 2 enterden sonra 1 enter yapın.
  • 3 enteri \GRINX64v2 klasöründen ve 3'ü tekrar ami klasöründen sırasıyla yapın.
  • GRINX64v2 klasörünün ulaşamadığı seri numaralarını 2 enter yaptıktan sonra amidewin ile değiştirdiğini göreceksiniz.
  • ami klasöründe amidewin64 kullanırken, \GRINX64v2 klasöründe amidewin kullanmış olduk. Tek fark bu.
Bu şekilde adım adım işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Sizin rehberinizdeki amidewin sürümünü kurmuştum fakat bu şekilde klasörler mevcut değil.

DMIEDIT gibi yazılımla sistem modelini değiştirsem kalıcı olur mü ya da kayıt defterinden bu konuda düşünceniz nedir?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt