Anakart kondansatörü yamulmuş

Uyuyan Sincap

Üstün
Arkadaşlar yeni fark ettim detaylı bakarken eskiden beri de böyle olabilir. Gözüme çarptı. Altındaki kondansatör şiş ve üzeri biraz sarımsı(4 senedir böyle) üzerindeki de hem biraz şiş hem de aşağı doğru yamuk. Bu sizce sorun çıkartır mı? Ya da patlar mı? Bilgisayarcıya gidip tekrar yenisini taktırmalı mıyım hani onlarda lehim aletleri mevcuttur.

Patlamaz en fazla üstü açılır gaz çıkar oradan. Bilgisayar açıkken yaşarsan korkarsın biraz. Ama böyle bir anda PSU kapatır zaten. Ama tavsiyem geç olmadan kendin al değiştir. Çok zor bir şey değil.

Normal gibi değil ama bundan eminiz. Normali böyle yamuk olmaz herhalde. O zaman ben boş bir zamanda tamir ettireyim. 1 sene dayansa yeter seneye yeni sistem veya laptopa geçeceğim.

Anakartta paralel port gordum sanki! Kondansator dedigin 5 TL ama tamirci degistirmek icin en az 500 TL ister. O anakarta degmeyebilir. Ya da 150 - 200 TL'ye kendin bir tane havya alip degistirebilirsin. Kendin takarsan yonune dikkat et, ters takarsan patlar.

Son düzenleme:
20 liraya aynı değerlerde kapasitör al, 200 300 liraya da havya al lehimle. Hem öğrenmiş olursun.

20 liraya aynı değerlerde kapasitör al, 200 300 liraya da havya al lehimle. Hem öğrenmiş olursun.

Üşeniyorum. Hem seneye yeni sisteme geçeceğim hem de pek yapasım yok. Sağlık öğrencisiyiz elektrik elektronik mühendisi değiliz. Tarımı çiftçi yapar, elektriği elektrikçi, arabayı oto sanayici. Herkes kendi bildiği işe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…