Arkadaşlar merhaba. Gigabyte B650 eagle AX anakarta sahibim. CPU-Z ile özelliklkere baktığımda anakartın bus specs kısmında PCI Express 5.0 yazıyor. Ama bu anakart PCI-e 4 destekliyor diye biliyorum. Alt kısmında ise current link width kısmında X8 yazıyor. Sizce bir yanlışlık mı var?
X8 yazması ne anlama geliyor, ve Max supported X16 yazıyor. Sizce bu normal mi?
Recep bey ve Mithat bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Anakartımın PCI-e 5.0 desteği olduğunu biliyordum SSD için. Ama CPU Z programında X8 yazınca acaba ben bir yanlışlık mı yaptım diye düşündüm. Çünkü ben ekran kartımın X16 slotuna taktığımdan emindim. Sonra biraz araştırdım ve RTX 5060 Ti 16 GB modelinin maksimum PCI-e 5.0 X8 desteklediğini gördüm. CPU-Z’de X8 yazmasının sebebi bu olabilir mi? Ben de acaba ekran kartım PCI-E3 olarak mı çalışıyor diye tedirgin oldum. Sizce CPU Z porgramındaki değerler normal mi?
Evet, ondan dolayı öyle görünüyor, kart X8 destekliyor yani.
Kullandığın işlemciye göre PCIe 4.0 altına düşmez görünüyor. Şu an PCIe 4.0 x8 çalışmasını beklerim. GPU-Z ile de daha fazla detay alabilrsin yukarıda belirtildiği gibi. İşlemcin nedir bu arada?
Kullandığın işlemciye göre PCIe 4.0 altına düşmez görünüyor. Şu an PCIe 4.0 x8 çalışmasını beklerim. GPU-Z ile de daha fazla detay alabilrsin yukarıda belirtildiği gibi. İşlemcin nedir bu arada?