Ali Karakaş

Uzman
Geçen gün PSU patladı. Yenisini taktım ama bilgisayar açılırken anakart üzerindeki EZ Debug LED'ler CPU LED'i 1 saniyenin altında kırmızı, DRAM LED'i 1 saniyenin altında turuncu ve VGA LED'i ise 2 veya 3 saniye beyaz yandıktan sonra açılıyor. Önceki halinde sadece 2 veya 3 saniye VGA LED'i yanardı ve açılırdı. Bir hatanın göstergesi mi?

• İşlemci: Intel Core i7-12700KF Processor
  • Ekran Kartı: MSI RX 6650 XT Mech 2X 8G OC 128 Bit GDDR6 8 GB
  • RAM: G.Skill Ripjaws S5 16 GB 5600 MHz CL36 F5-5600J3636C16GX1-RS5K DDR5
  • Anakart: MSI Pro B760M-P(DDR5)
  • Eski PSU: Corsair VS Serisi VS550 CP-9020097-EU 550W
  • Yeni PSU: Zalman MegaMax ZM500-TXII 500W
  • Windows 10

3.webp

2.webp

1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Debug LED'in işleyişi öyle, hepsi sırayla yanar ve söner, direkt yanık kalırsa sorun var demektir.

Hocam ışıkları yakıp sönmesi normal, tanımlama yapıyor anakart, sen kimsin kardeşim diyerek. Memtest86 yapmışsınız ve testten geçmiş. Ama ikinci resim kafamı karıştırdı, hatalar vermiş. @Ayhan Dönmez hocam daha net cevap verebilir RAM konusunda.

Hocam ışıkları yakıp sönmesi normal, tanımlama yapıyor anakart, sen kimsin kardeşim diyerek. Memtest86 yapmışsınız ve testten geçmiş. Ama ikinci resim kafamı karıştırdı, hatalar vermiş. @Ayhan Dönmez hocam daha net cevap verebilir RAM konusunda.
PSU patladı derken harbiden kıvılcım çıktı. Değiştirdikten sonra arada kapanmalar oldu. Bende Memtest86'yı denedim 8 hata verdi slotları temizlemizledim, xmp ayarını değiştirdim ve sonra testen sorunsuz geçti. Ledlerin yanması normal diyorsunuz iyi hoşta daha önceden neden böyle yanıp sönmüyordu gibi kafamda deli sorular var. Cevabınız için teşekkürler.

PSU patladı derken harbiden kıvılcım çıktı. Değiştirdikten sonra arada kapanmalar oldu. Bende Memtest86'yı denedim 8 hata verdi slotları temizlemizledim, XMP ayarını değiştirdim ve sonra testen sorunsuz geçti. Ledlerin yanması normal diyorsunuz iyi hoş da daha önceden neden böyle yanıp sönmüyordu gibi kafamda deli sorular var. Cevabınız için teşekkürler.
RAM patlamış olabilir hocam, XMP kapalı şekilde tekrardan test edin. BIOS güncel değilse güncelleyin.