Geraltın kılıcı 57

Üstün
Yer
Cintra
Bence demokrat bir yönetim anlayışını kullanıp halkı geliştirerek geçilebilir. Ancak şöyle bir sorun var ki; anarşik bir yönetim anlayışına muhtemelen insan uygarlıkları olarak 100.000.000 sene sonra belki geçebiliriz. Çünkü evvelinde halkların gelişmesi, toplum düzeninin sağlanması ve hiyerarşi dağılımının mantıksal bir çerçeveye oturması gerekiyor.

Anarşizm: Anarşizm - Vikipedi

@Mali Demokratoğlu, sence nasıl girebiliriz?

Bence demokrat bir yönetim anlayışını kullanıp halkı geliştirerek geçilebilir. Ancak şöyle bir sorun var ki; anarşik bir yönetim anlayışına muhtemelen insan uygarlıkları olarak 100.000.000 sene sonra belki geçebiliriz. Çünkü evvelinde halkların gelişmesi, toplum düzeninin sağlanması ve hiyerarşi dağılımının mantıksal bir çerçeveye oturması gerekiyor.

Anarşizm: Anarşizm - Vikipedi

@Mali Demokratoğlu, sence nasıl girebiliriz?
İyi bir fikir değil bence. Kurallar bazen lazım.

İyi bir fikir değil bence. Kurallar bazen lazım.

Zaten kesin bir şekilde devletin kaldırılması mantıklı değil. Bence; devlet sadece sağlık ve güvenlik alanında bir otorite sağlar ancak dediğim gibi en iyimser tarihle 100.000.000 sene sonra anca mantıklı bir şekilde uygulanabilir.

"ANARŞİ" kelimesini kullananlara şunu yapmak istiyorum:

Bütün sistemlerin en büyük açığı "İNSAN"dır. Herhangi bir sistemi insan, vezir de edebilir rezil de... İşte bu yüzden anarşist, otoriterinin olmadığı bir sistemde, o filmlerde gördüğünüz post-apokaliptik düzenin oluşacağından emin olabilirsiniz.

Avrupa'daki İsviçre, Norveç, İsveç gibi ülkelere bakıp da, "Abi adamlar çok iyi ya.." demeyin. Bahsedilen ülkelerin gelişmişlik ve refah içinde olmasının başlıca sebepleri, insan sayısıdır. Kapasitesinin üzerinde insan nüfusuna sahip olan ülkelerin eğitim seviyesi ve refahı, bunun tam tersi olan ülkelere göre düşüktür. Az nüfus eski çağlarda zayıflık anlamına gelse de kendine yetebilecek güce sahiptir.

Anarşist bir sistem, diğer sistemlere göre ilk önce çökme eğilimine sahiptir.

Son düzenleme:

Bütün sistemlerin en büyük açığı "İNSAN"dır. Herhangi bir sistemi insan, vezir de edebilir rezil de... İşte bu yüzden anarşist, otoriterinin olmadığı bir sistemde, o filmlerde gördüğünüz post-apokaliptik düzenin oluşacağından emin olabilirsiniz.

Avrupa'daki İsviçre, Norveç, İsveç gibi ülkelere bakıp da, "Abi adamlar çok iyi ya.." demeyin. Bahsedilen ülkelerin gelişmişlik ve refah içinde olmasının başlıca sebepleri, insan sayısıdır. Kapasitesinin üzerinde insan nüfusuna sahip olan ülkelerin eğitim seviyesi ve refahı, bunun tam tersi olan ülkelere göre düşüktür. Az nüfus eski çağlarda zayıflık anlamına gelse de kendine yetebilecek güce sahiptir.

Anarşist bir sistem, diğer sistemlere göre ilk önce eğilimine sahiptir.

100.000.000 yıl sonra insanlar artık beyinlerine çip ile kitap bilgilerini yükleyebilirlerse ne olacak?

anarşik bir yönetim anlayışına muhtemelen insan uygarlıkları olarak 100.000.000 sene sonra belki geçebiliriz. Çünkü evvelinde halkların gelişmesi, toplum düzeninin sağlanması ve hiyerarşi dağılımının mantıksal bir çerçeveye oturması gerekiyor.

Anarşist bir sistem, diğer sistemlere göre ilk önce eğilimine sahiptir.

Hiçbir şekilde olamaz bu. Şu an bir yönetim, otorite varken yaşananları görüyoruz. Bunlar da olmazsa Arınma Gecesi'nden farksız zamanlar geçiririz. Gerçekçi olmak gerekli.

Örneğin, bende Kur'an, İncil ve Tevrat'ın bir kısmı yüklü.. Peki, ben kitapların bağlı olduğu dinlerden birine üye miyim?
Hocam 100.000.000 sene sonra optimize ederler onu. :)

Hiçbir şekilde olamaz bu. Şu an bir yönetim, otorite varken yaşananları görüyoruz. Bunlar da olmazsa Arınma Gecesi'nden farksız zamanlar geçiririz. Gerçekçi olmak gerekli.
Hocam zaten şu anda getirirsek güçlü olan kazanır.

Ek: Benim bulunduğum yer zaten conolar ile doldu. Sokağa çıkasım gelmiyor.

Son düzenleme: