Android'de normal telefonu kullanırken yukarıda bir bildirim geldi, hani telefonu alınca kurulumu tamamla şeklinde bir bildirim gelir ya, heh aynı o bildirim simgesi ile geldi. Bildirimde "yükseltilmiş uygulamaları keşfet" tarzı bir şey yazıyordu. Ben de normalde basmam ancak dedim, cihaz kurulumuyla mı alakalı acaba diyerek bastım. Açılan yerde akabinde seçili 6 tik vardı, üçü kapatılabilir, diğer 3'ü kapatılamayan şekilde. Kapatılabilenleri kapatıp "Kur'a" bastım (ben bir şey inmez, devamında ne olacak diye merak ediyordum, cihaz kurulumuyla alakalı olduğunu düşündüğüm için.)
Sonra üstten bildirim geldi, "App recs" yazıyordu uygulama ismine ve oyun iniyordu. Hemen ESET Mobile Security'i açtım. İnen 3 uygulama sırasıyla; Candy Crush Saga, WoW ve Vita Mahjong'du. Bunları hiçbir şekilde açmadım, kurulurken de inerken de ESET aktifti ve indikleri gibi taradığında "tehdit bulunamadı" bildirimi de geldi. Uygulamaların nereden indirildiğine bakınca "App recs" yazıyordu ancak detaylı bilgiye basıp, "App recs" uygulamasına gitmeye çalışınca hata veriyordu.
Herhangi olumsuz bir durum olmuş olabilir mi, yapmam gereken bir şey var mı? Uygulamaları direkt kaldırdım indiği gibi.