Android Auto ekranı çalışmıyor

user427696a

Başarılı
Ne olduğunu çok anlamadığım şekilde Android Auto ekranı kabloyu taktığım an ekran geldi ve gitti sonra bir daha açılmadı. Olay şöyle.

Internetten Android Auto ekranı söyledim ve 2 kere normalce çalisti fakat 3. de çalışmadı. Ben bu parçayı ilk evde test ediyordum ve normal kablo kullanıyordum fakat ben daha soketi prize takmadan önce kabloyu ekrana taktım ve ekranı gelip gitti, sonra prize takinca ekrani geri gelmedi çalışmadı. Farkli kablo ve priz denedim ama nafile çalışmadı. Normalde iade edecektim ancak o anki yaşadığım panikle sorunu anlamak umuduyla içini söktüm vidaları kontrol etmek için etiket koymuşlar ve onu da yırttıgımi fark ederler yüksek ihtimalle yani garantiden çıktı ama benim aklımda şunlar var.

Garantiye almicakları için kendim tamir etmeyi denesem yapabilir miyim parça falan olsa.

Ya da bilgisayarcı telefoncu ya falan versem o yapar mi?

Şu an aklimda kalanlar
  • Cihaz elektrik alıyor çünkü ısınıyor ama hiçbir şekilde açılmıyor
  • Cihazın görüntüyle sorunu yok direk açılmıyor çünkü normalde açılışta ses geliyordu
  • Reset deliği var ama hiç tık falan hiç ses gelmedi denediğimde ve ise yaramadida
  • ChatGPT Statik elektrik diyor ama dedikleri bir işe yaramadı

Dosya Ekleri

• 20250721_212615.webp
    165 KB · Görüntüleme: 57
1. Güç Kaynağını Kontrol Et:
- Farklı prizlerde ve kablolarda deneyin.
- Eğer mümkünse cihazı bir güç ölçer ile kontrol edin.

2. Bağlantıları Kontrol Et:
- Cihazın içindeki kabloların bağlantılarını dikkatlice kontrol edin; gevşek veya kopmuş bir bağlantı olabilir.
- Özel olarak güç girişlerini ve ekran bağlantılarını gözden geçirin.

3. Statik Elektrik Temizliği:
- Cihazın içini tekrar açın.
- Tüm bileşenlere nazikçe dokunarak üzerindeki statik elektriği boşaltın.
- Cihazı bir süre kapalı bırakın ve sonra yeniden deneyin.

4. Reset Deliği:
- Reset deliğinin işlevi hakkında bilginiz yoksa kullanmayı denediğiniz gibi bırakın; bazı cihazlarda boot etmesi için bazı süreler gerekebilir.

5. Gözle Görünür Hasar:
- Anakartta fiziken bir hasar veya yanmış bir alan olup olmadığını kontrol edin.

6. Teknik Servise Danışma:
- Eğer bu adımlar işe yaramazsa, bir teknik servis (bilgisayarcı veya telefon tamircisi) ile iletişime geçin.
- Onlar daha profesyonel bir kontrol yaparak sorunu teşhis edebilir.

7. Parça Değiştirme İhtimali:
- Eğer cihazın tamiri maliyetli olursa; alternatif parçalar veya daha uygun fiyatlı bir cihaz almak da bir seçenek olabilir.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Başarılar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…