Çözüldü Android File Pilot Lite virüsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep Baltaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Ablamın Samsung Note 8 telefonuna bulaşmış tam ekran virüsü sanırım bu. File Pilot Lite diye bir reklam çıkıyor. Çıkartan uygulamayı bulmaya çalışıyorum.

Telefon 1 Ağustos 2021’den beri güncelleme almadığı için virüs de girmiş olabilir. Kaspersky sadece bir adet reklam uygulaması buldu ve sildim ama sorun devam ediyor.

Tespiti için önerilere açığım.

Çözüm
Eset buldu arkadaşlar. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler

Magnizly Android/AdDisplay.HiddAd.L

Ayarlar > Uygulamalar'dan şüphelendikleriniz uygulamaları "zorla durdur" seçeneğinden durdurun. En son ve en uğraştırıcı çözüm yolu bu lakin. Eset'le bulacağınızı düşünüyorum.

Abi merhaba, telefonuma bulaşan reklam virüsünü Malwarebytes ile tarayıp temizlemiştim sizde işe yarar mı bilemiyorum.

Son düzenleme:
Ben de yaşadım, telefona isimsiz ve resimsiz bir uygulama yükleniyor kafayı yerken tesadüfen basıp fark etmiştim, sildikten sonra bir daha da yaşamadım.
Böyle bir uygulama vardı açıkçası. İsmi All email app. Linki de burada.

Şikayet edip sildim ama sorun devam ediyor.

Sn. Recep hocam, dediğiniz şey bu uygulama ile alakalı olabilir mi;
Not: Tabi ki kesinlikle bu mu emin değilim. Genelinde bu tür şeyleri internet sitelerine verilen "bildirim izinleri" yüzünden görüyorum.

Dr web light tüm sistem dosyalarını tarıyor tam tarama yapınca. 400 bin küsur dosya taramıştı ve 20 dakika sürmüştü.
Dosya sayısına ve işlemci çekirdeğine bağlı olarak tarama süresi farklılık gösteriyor.
Eski cihazıma reklam virüsü bulaştığında işime yaramıştı yazılım.

Hocam bence ablanıza yeni telefon hediye edin .

Samsung güvenlik yaması güncellemeleri veriyor diye biliyorum. Eskiden ROM atardım. Wipe cache işlemini yapman gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…