Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4312

Uzman
Merhaba,

Annemin telefonuna PC üzerinden bir virüs taraması yapmak istiyorum fakat nasıl yapabileceğimi bulamadım. Virüs taraması yapma nedenim banka uygulamalarının "cihazda virüs var" uyarısı ile açılmaması. Mobil üzerinden Bitdefender ve ESET ile denedim fakat bir sorun çıkmadı. Malwarebytes ve Kaspersky'da deneyecektim fakat Play Store üzerinden indirilemiyordu ve Play Store dışında da indirmek istemedim. Diğer antivirüslere de pek güvenmediğimden PC üzerinden KVRT, Emisoft Emergency kit, Eset Online Scanner gibi araçlarla tarama yapmak istiyorum fakat USB ile bağladığımda telefonu virüs tarama uygulamalarına algılattıramıyorum. Bu sorun için çözümünüz nedir?

Son düzenleme:
Çözüm
@Heribert Yavuz @409 Sorunu çözdüm. Kaç tane virüs tarayıcısına taratsam da hiçbir şekilde virüs çıkmadı ama sadece bir uygulamayı silerek kuveyt türk'ün o "virüs" dediği şeyden kurtuldum. Uygulama ise Google Play Store'den indirilmiş "Risale-i Nur Kütüphanesi" adlı bir uygulama :D. Şöyle ki, annem bile bu uygulamayı ne zaman indirdiğinden emin değil. Kaspersky, ESET, Bitdefender gibi antivirüslere takılmadığı için uygulamayı övsem mi yoksa Google Play'de virüs olduğu için Google Play'i mi gömsem emin olamadım.
Uygulamanın konuyla alaka seviyesi gerçekten. Acaba başka din ile alakalı uygulamalarada mı böyle yapıyor? Yoksa gerçekten bu uygulama virüslü mü?

Din ile alakalı telefondaki tek uygulama buydu :D. Gerçekten virüslü olup olmadığından emin değilim zira Kaspersky ve ESET hiçbir şey göstermedi.

Fetöcü falan desek Playstore'da bize görünmemesi lazımdı.
Katılıyorum. Play Store'da halen duruyor. Daha garip olanı kuveyt türk'ün bunu virüs olarak görmesi :D.