AnimeCiX TV
TV'de anime izlemek için açık kaynak uygulama
Öncelikle merhaba, ben Ali.
Geçenlerde televizyonumda anime izlemek istiyordum fakat artık Chromecast ile yansıtmaktan bıkmıştım. Bundan dolayı tamamen açık kaynaklı kendi anime izleme uygulamam olan AnimeCiX TV'yi yaptım. Aşağıda nasıl kurulacağını, kullanılacağını ve özelliklerini anlatıyorum.
Önemli not (baştan söyleyeyim):
Bu uygulama resmi değildir. animecix.tv tarafından desteklenen/onaylanan bir uygulama değil; bağımsız geliştirdiğim 3. parti (unofficial) bir istemcidir. Hiçbir içerik barındırmaz, yalnızca herkese açık uçları Android TV'de güzel bir arayüzle gösterir. Eğitim ve kişisel kullanım amaçlıdır; tüm içerik ve haklar sahiplerine aittir.
Televizyonda LocalSend'i açıp "Alım" menüsüne; telefon/bilgisayarda ise "Gönderim" menüsüne girin, dosya olarak APK'yı seçip gönderin.
Televizyondan gelen aktarımı onaylayın.
Aktarım bitince "Aç" deyip kurun.
Yöntem 2 — Tarayıcıdan indirme
İndirme özelliği olan bir tarayıcı açın (kullanımı kolay olduğu için Yandex öneririm).
Arama kutusuna GitHub AnimeCiX TV yazıp aratın.
Çıkan linke tıklayın, Releases bölümüne gelip universal APK'yı indirin.
Bir dosya yöneticisinden (Dosya Yöneticisi + önerimdir) APK'yı açıp kurun.
Not: Kurulumda "Bilinmeyen kaynaklara izin ver" uyarısı çıkarsa onaylamanız gerekir.
Hangi APK? Emin değilseniz universal olanı indirin — her TV'de çalışır. (Ayrıca 32-bit için armeabi-v7a, 64-bit için arm64-v8a sürümleri de var.)
Nasıl Kullanılır & Özellikler
Ana menüden anime seçebilirsiniz. Aşağı indikçe en son çıkan ve çıkacak animelerin listelerini bulabilirsiniz. Üst kısımda ise arama ve ayarlar menüleri var. Aramadan istediğiniz animeyi arayıp kolaylıkla izleyebilirsiniz.
Öne çıkan özellikler:
Kaldığınız yerden devam — bıraktığınız bölüm/dakikadan devam eder.
Kalite seçimi (480p / 720p / 1080p), fansub/kaynak seçimi ve oynatma hızı (0.5×–2×).
Görüntü iyileştirme — anime izleme deneyimini iyileştirmek için kalite yükseltici. Anime4K en iyisidir; fakat animeniz ya da uygulamanız kasmaya başlarsa sadece Keskinlik'i açabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz.
Opening / Ending otomatik atlama + sonraki bölüme otomatik geçiş.
Otomatik güncelleme — yeni sürüm çıktığında uygulama açılışta kendini günceller.
Ekran Görüntüleri
Ana Ekran
Detay Sayfası
Oynatıcı
Arama
Teknik Detaylar
Dil/UI: Kotlin + Jetpack Compose for TV
Oynatıcı: Media3 / ExoPlayer
minSdk: 23 (Android 6.0+)
Lisans: MIT (kaynak kodu tamamen açık, reklam/takip yok)