Ankara Mamak'ta LGS öncesi sabah namazına çağrı!

Ne diyeyim vallahi hocam Atatürk bile meclisi dualar okutarak açtırmış diyaneti kurmuş ama bizimkilere de namaza çağırmak batıyor.
Atatürk'ün resmiyeti gramı etkilemeyecek, insanları zerre ilgilendirmeyecek bir şey dua ederek meclis açması.
Atatürk bulunduğu mevkinin yetkilerini kullanarak dini bir şey yapmadı. "Laik" olduğumuz için zaten dua etti. Kendi ile Allah arasında olan bir şey dua etmesi.

Ama sen kendi yetkini kullanarak başkaları ile Allah arasına girersen o laiklik olmuyor işte. Sizin ben bunu ayırt edememe sebebinizi anlamadım. İnsanlar Müslüman, ne güzel. Ama insanları Cami'ye çağırmanın görevi Allah'ın. Ya da Müslümanlık ile ilgili bir yetkiye sahip birisi.

@Platon

Bu İslam ve İslam ticaretiyle uğraşanlar farkındaysanız her yerde ve her zaman insanlar üzerinde mobbing uyguluyorlar.

Allah ile kul arasına girme lafı da milletin ağzında sakız oldu. Alakalı alakasız her şeye bu yazılıyor.
Boş konuşmanın alemi yok, benim ibadetime karışmak sana düşmez. Basbaya Allah ile kur arasına giriliyor, alakasının olmadığı falan yok. Kılar kılmaz, yetkilerini kullanarak millete baskı yapmak doğru değil. Savunulacak bir tarafı da yok.

Emri bil maruf, nehyi anil mülker kavramını araştır. Dinde Allah ile kul arasına girmek diye bir şey yok.

Emri bil maruf, nehyi anil mülker kavramını araştır. Dinde Allah ile kul arasına girmek diye bir şey yok.
Bu ne

İbadet kavramı kul ile Allah arasındaki ilişki, doğru mudur?
Pekâla doğrudur.

Sen Allah ile kul arasına girmeyi ne olarak nitelendiriyorsun bilmiyorum lakin dışardan birisinin ibadet et demesi baya karışmak oluyor. Arapça yazmak yerine Türkçe'ye çevirip düzgünce derdinu anlatabilirsin, ben dediğinden bir nane anlamıyorum çünkü.

Ha, o kavrama gelirsek.

Müslüman olduğunu nereden biliyorsun birincisi.

İkincisiyse bunu bir insan "vali sıfatıyla" yapmamalı. "Din adamı" sıfatıyla yapmalı. Laik bir ülke diye o yüzden dedi millet.

O zaman laik bir ülke, insanlara dine yönelik bir çağrı yapamaz diyeceksin. Bu tutarlı olur. Çünkü dinde valilerin insanları namaza çağırmak diye bir görevi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…