Bu da büyük bir sorun. Yangın söndürücüler var, hatta görebiliyorsunuz ama çalışmıyorlar. Yangın alarm sistemleri var ama çalışmıyorlar veya bağlı değiller; bu çok üzücü.
Bu ülkede çok şey ters gidiyor. Çok seyahat ediyorum ve birçok otele gidiyorum. Her gün bir şeylerin test edilmesi gerektiğine dair test sertifikaları veya bilgiler var.
Şu anda Türkiye'de olanlar iyi değil.
Ancak, insanların yıllar içinde tek suçu kendilerinde.
Kendi ifademle, sürekli "evet, evet, her şey yoluna girecek" veya "tanrı bizi korusun" demek çok yanlış bir hareket. Kendiniz bir şeyler yapmalı ve bu önlemleri almalısınız.
Çok büyük bir teknoloji şirketinde teknik proje yöneticisiyim ve her gün dünya çapında birçok şey tasarlıyorum ve güvenlik bizim için çok önemli.
Kiptaş'ın 2002 yılında yaptığı bir evde oturuyorum. Her katta 1 yangın söndürme tüpü ve 1 su hortumu var baya 10 cm çapında 30 metre uzunluğunda falan. Yanlışlıkla açık kalsa sel götürür öyle büyük bir hortum. Bina içerisinde alarm ıvır zıvır olmasa bile bunların olması gerekiyor ki insanlar itfaiye beklemeden, yangın büyümeden müdahale etsin. Yeni binalarda otomatik fıskiye olması lazım zaten. 3 aylık bebek hayatını kaybetmiş, çok yazık.