İnceleme Anker Soundcore Life Q30 | 3 Aylık Kullanım

Ali De Niro

Üstün
Makaleler
10
Yer
Ankara
Herkese merhaba,

Yaklaşık 3 aydır kullanıyor olduğum Anker Soundcore Life Q30 hakkında sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.
Ürünü yılbaşından önce Amazon üzerinden biraz hediye bakiyesi ve biraz da kredi kartındaki puanları da kullanarak düz 2000 TL'ye satın aldım. Fiyatı o günden bugüne pek değişmedi.

Şarj ve Batarya (10/10)

Samimi söylüyorum ben hayatımda daha önce böyle bir batarya görmedim. Kulaklığı bugüne kadar sadece ilk aldığım gün şarj ettim. İlk 2-3 hafta doğru düzgün kullanma fırsatım olmadı fakat sonrasında yürüyüş ve trekking yaparken haftada en az 5-6 saat olacak şekilde sürekli kullanmaya başladım. Yani takriben 40-50 saat civarı bir kullanım oldu ve kulaklığın şarjı hala %50. Bu gidişle 2. kez şarj etmek haziran veya temmuz ayına kadar sarkacak gibi duruyor. İşin komik tarafı ise tek şarj ile bu kadar uzun süreler kullanabildiğiniz bu kulaklıkta hızlı şarj desteği var ve 1 saat gibi kısa bir sürede şarjı doluyor. Değil 1 saat 12 saatte de dolsa bu batarya performansından sonra tek kelime eleştirmezdim. Ayrıca kutudan bir adet Type-C kablo çıkıyor fakat bu kablonun hızlı şarj desteği yok.

Mikrofon (5/10)

Mikrofon konusunda bence segmentine göre oldukça zayıf kalıyor. Hafif bir rüzgar estiğinde bile karşı taraf sesinizi hiçbir şekilde alamamaya başlıyor. Rüzgar ve ekstra gürültü olmayan dış ortamlarda da pek başarılı olduğu söylenemez. Evet bir görüşme yapabiliyorsunuz fakat bir tık bağırarak konuşmanız gerekiyor. Kapalı ve gürültüsüz ortamlarda ise iyi olduğunu söyleyebilirim. Tekrar dediğim gibi mikrofon konusunda zayıf.

Ses Kalitesi (9/10)

Ses kalitesi ve berraklığı oldukça üst düzey. Bass konusunda ise inanılmaz başarılı. Ben bilgisayar başında entegre titreşim motorları olan ve bass konusunda çok başka bir deneyim sunan Razer Kraken V3 Hypersense kullanıyor olmama rağmen kıyaslama yaptığımda Anker Soundcore Life Q30 modelinin bass konusunda Razer Kraken V3 Hypersense'e göre bile hiç de sırıtmadığını söyleyebilirim.

ANC (8/10)

Daha iyi aktif gürültü engelleme özelliğine sahip kulaklıklar da kullandım fakat bu kulaklıkta da iyi seviyede bir ANC donanımı var. Transparan modunu hiç kullanmadım ve nefret ettiğim bir özellik o yüzden o özellik hakkında bir yorum yapmayacağım. Ayrıca kulaklığın pasif gürültü engellemesi de inanılmaz seviyede iyi. ANC kullanmaya çoğu zaman gerek bile kalmıyor.

Uygulama Desteği (7/10)

Uygulama üzerinden kulaklık için pek bir özelleştirme yapamıyorsunuz ya da detaylı bir durum bilgilendirmesi alamıyorsunuz. Sadece equalizer ayarları konusunda özgürlük tanıyor. Bir de uygulama içerisinde uyumayı kolaylaştıracak sakinleştirici ve oldukça ses kalitesi yüksek ortam sesleri ile armoni oluşturabildiğiniz bir kısım var. O bölümde takılmak keyifli olabiliyor. iOS tarafında uygulama hakkında yorumlarım bu kadar. Android tarafı hakkında herhangi bir deneyimim yok.

Bağlantı Hızı (10/10)

Kulaklığın güç tuşuna basıp açtığınız anda telefona bağlanıyor. Bu gibi kulaklıklarda bağlantı hızı benim için önemli bir etken. Gereksiz yere bağlanana kadar beklemek veya telefondan Bluetooth ayarlarına gidip bağlansın diye uğraşmak durumunda kalmıyorsunuz.

Diğer Detaylar

Kulaklık ile birlikte çok kaliteli ve oldukça şık bir hardcase geliyor. Hem kulaklığı gün içinde taşımayı hem de muhafaza etmeyi oldukça kolaylaştırıyor. Bu olay benim bu kulaklığı tercih etmemdeki ana etmenlerden bir tanesiydi.

Kulaklığın sağ kulak yüzeyinde dokunmatik bir yüzey mevcut ve bu yüzeye hafifçe dokunarak transparan mod ve normal mod arasında anlık olarak geçiş yapabiliyorsunuz. Bu da kulaklık takılı iken birisi ile konuşacak olduğunuzda veya dışarıdaki sesleri o an duymak istediğinizde kulaklığı çıkartmaya gerek kalmadan tek bir dokunuş ile sizi dış dünyaya bağlıyor. Ben şahsen bunun yerine tek kulağı çıkartmayı tercih ediyorum. Benim için çok ekstra bir özellik değil.

Her iki kulak kısmında da 3-4 tane buton bulunuyor. İlk başlarda fazla buton olduğu için alışmak biraz zaman alabiliyor fakat alıştıktan sonra kullanım rahatlığı artıyor. Bu butonların basma hissiyatı ise hiç beğenmediğim durumlardan bir diğeri. Çok dandik bir basma hissiyatı var. Daha kaliteli ve yumuşak bir basma hissiyatı ile üretilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Kutudan bir adet AUX ses kablosu çıkıyor ve bu kablo ile de kullanabiliyorsunuz fakat kablo ile kullandığınız takdirde ANC özelliklerini ve mikrofonu kullanamıyorsunuz. Ayrıca kablo ile kullandığınız süre boyunca hiçbir şekilde bataryadan güç tüketmiyor. Farklı bir AUX ses ve mikrofon kablosu ile kullanıldığında mikrofonu kullanabilir hale geliyor mu bunu açıkçası bilmiyorum.

Kronik Sorun

Kulaklık belli lokasyonlarda kendi kendine 1-2 dakika boyunca sürekli tıraşnaparan mod ve normal mod arasında geçiş yapıyor. Farklı tarihlerde ve farklı farklı yerlerde test ettim. Sadece aynı 2 lokasyonda oluyor. İnternette araştırdığımda pek çok başka kullanıcının da bu durum ile karşılaştığını gördüm. Onlarda da hep belli lokasyonlarda gerçekleşiyormuş. Anker destek ekibi ile iletişime geçtim fakat kendileri buna garip garip sebepler saydılar ve işin sonunda pek bir sonuca varamadık. Bana problem oluşturan lokasyonlardan sürekli geçmediğim için kulaklığı kullandığım zamanlarda bir problem yaşamıyorum fakat sizin sürekli kullanacağınız rotalarda bu sorunlu lokasyonlar denk gelirse biraz can sıkabilir.

Benim bu kulaklıklar özelinde anlatacaklarım bu kadar. Buraya kadar okuyan varsa değerli vaktini ayırdığı için çok teşekkür diyorum. İyi Sosyaller.

Dosya Ekleri

• Anker Soundcore Life Q30.webp
    209,4 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…