Çözüldü Anlık 7-8 FPS düşmesi normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

17634

Becerikli
Merhaba. 4080 ekran kartı 32 GB RAM 7700X işlemci ve B650M a Wi-Fi kullanmaktayım. Fortnite ve RDR'de fark ettiğim koşarken veya herhangi bir eylem gerçekleştirirken anlık 7-8 FPS dusmesi normal midir? Stuttering gibi hissettirdigi icin merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yani bu ufak düşüşlerde farkı kesinlikle hissetmemeniz lazım. Günümüzde FPS olaylarına çok takıntılıyız size tavsiyem FPS sayacını kapatıp arkanıza yaslanıp oyunlardan keyif alarak oynamanız.
Bu FPS düşüşleri normaldir ancak kekemelik hissettirmemesi lazım

Yani hocam bende de aşırı takıntı olmuş olabilir bilemiyorum mesela RDR'de 100 FPS alıyorum diyelim koştururken bir anda 95'e düşünce anlıyorum FPS düştüğünü yani. Veya Fortnite örnek vereyim FPS'm 165'ten 158 civarina düşünce anlaşılıyor hemen hemen. Sanırım cidden ben takıntı yaptım.

Takıntı yaptıysanız öyle gider pek yapacak bir şey yok kurcalar durursunuz.

Yani bu ufak düşüşlerde farkı kesinlikle hissetmemeniz lazım. Günümüzde FPS olaylarına çok takıntılıyız size tavsiyem FPS sayacını kapatıp arkanıza yaslanıp oyunlardan keyif alarak oynamanız.

Çözüm
Sorunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et:
- Ekran kartı ve diğer bileşenlerin sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. NVIDIA'nın resmi web sitesinden son sürücüleri indirip kurabilirsin.

2. Oyun İçindeki Ayarları Gözden Geçir:
- Fortnite ve RDR'deki grafik ayarlarını kontrol et. Çok yüksek grafik ayarları, anlık FPS düşmesine neden olabilir. Ayarları "Orta" veya "Yüksek" seviyesine çekmeyi deneyebilirsin.

3. V-Sync ve FPS Sınırlayıcıyı Aktifleştir:
- Bu ayarlar, FPS dalgalanmalarını azaltabilir. Oyun içi menüden V-Sync'i açmayı veya FPS sınırlayıcı kullanmayı deneyebilirsin.

4. Arka Plandaki Uygulamaları Kapat:
- Oyun oynarken arka planda çalışmasına gerek olmayan uygulamaları kapat. Bu, sistem kaynaklarını serbest bırakarak oyun performansını artırabilir.

5. Isınma Kontrolü:
- Bilgisayarının sıcaklıklarını izlemek için HWMonitor veya MSI Afterburner gibi bir yazılım kullan. Aşırı ısınma, performans kaybına neden olabilir.

6. Güç Yönetimi Ayarları:
- Bilgisayarın Güç Yönetimi ayarlarını "Yüksek Performans" moduna al, bu durum performansı artırabilir.

7. RAM Kullanımını İzle:
- Görev Yöneticisi'ni açarak RAM kullanımını kontrol et. Eğer RAM'in tamamen dolmuşsa, sistem yavaşlayabilir.

8. Performans Monitoru Kullan:
- Oyun oynarken FPS ve diğer performans metriklerini izlemek için MSI Afterburner gibi bir uygulama kullanarak anlık dalgalanmaları daha iyi analiz edebilirsin.

Bu adımları takip ettikten sonra, hala problemler yaşıyorsan daha fazla teknik bilgi veya yeni bir test isteyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…