Anlık oyun çeviri yazılımları neden yaygınlaşmıyor?

29835

Becerikli
Merhaba arkadaşlar, eskiden yabancı bir geliştirici tarafından hazırlanan; oyun içerisinde seçilen penceredeki sesleri anlık olarak algılayıp Gemini veya ChatGPT gibi modeller üzerinden Türkçeye çeviren bir yazılım kullanıyordum ancak Windows güncellemeleriyle birlikte bu yazılım işlevini yitirdi ve geliştiricisi de projeyi desteklemeyi bıraktı. Aklıma takılan şu: Ülkemizde yazılım ve yapay zeka konusunda bu kadar yetkin insan varken neden her oyun için tek tek Türkçe yama aramak yerine, anlık ses veya metin çevirisi yapan yerli ve stabil bir yazılım geliştirilmiyor? Elbette yapay zeka çevirilerinde belirli bir hata payı olacaktır ancak güncel modellerin yetenekleri göz önüne alındığında bu durumun oyun deneyimini baltalamayacak seviyeye geldiğini düşünüyorum. Böyle bir yazılımın geliştirilmemesinin önündeki teknik veya ekonomik engeller nelerdir? Yazılımcı arkadaşlar bu konudaki zorlukları, API maliyetlerini veya hile koruma sistemleriyle yaşanabilecek olası sorunları detaylandırabilirse sevinirim; en azından her oyun için yama beklemek zorunda kalmayacağımız bir alternatifimiz olurdu, değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…