Çözüldü Anneme gelen "biletiniz onaylandı" mesajı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Annem gönderdi, böyle bir mesaj gelmiş bir baksana dedi. Dolandırıcılık saçmalığı olduğunu düşünüyorum. Bilette Muğla yazması da ilginç, annem Muğla'da. Tam ekran görüntüsü attığı anda mesaj gelmiş o yüzden nereden geldiğini göremiyorum, yukarıyi kapatmış. Linke falan basmamak için de silmiş.

Çözüm
Birisi yanlış numara vermiştir veya phishing çabası.

Milletin özel bilgisi, yarın bir gün canım hukuk sistemi internette ortada durna şeyi paylaştığım için beni bir güzel hapse falan atar diye paylaşamıyorum ama internette Kamil Koç markasına ait olan, FlixBus üzerinden alınmış bir bilet bu tarz bir bağlantıya sahip. Legit gibi duruyor. Herhalde 4 Şubat 2022'den beri aynı yöntemle phishing yapmıyorlardır.

Günceli de burada.

Başka birisi ise kulaklığını araçta kaybetmiş ve sefer bilgisi olarak ne paylaşmış tahmin edin.

Bu arada linki açamayan arkadaşlar yanlış yazmış. O kadar uğraşmasına gerek yoktu. Böyle de ulaşabilir o sayfaya.
Kod:
https://mfb-fb-pdf-prod.s3.eu-central-1.amazonaws.com/p4kcmtxfd3d1jlqcs3tepnx9oxnb3o79ipeixfk48lq8s9en70/Ticket-Marmaris-Hatay-3216950088.pdf

Elimizdeki 3 örnek de Kamil Koç ve FlixBus. Bir dolandırıcılık varsa herhalde birisi dahildir ama şu ana kadar dolandırıcılığa kanıt hiçbir şey göremiyorum ben. Anneniz, Abdullah Önat veya Ahmet Önat değilse sizi ilgilendirmeyen bir durum. Kimlik numarası da yazıyor.

Yetmedi internette seferi bulamayınca Kamil Koç'u aradım. Önce bana böyle mesaj geldi dedim. Numara yanlış girilmiştir dedi. Artık bilet sahibi olmadığım için konuşmayı devam ettiremeyip kapattım.
Başka telefondan tekrar aradım, şanslıyım ki aynı kişi açmadı. Ona arkadaşım gelecek, bana biletini attı. Biraz geç kalkmışlar, saatinde otogardan almak için otobüsün sefer saatini öğrenebilir miyim dedim. Güzel güzel şuraya şöyle var mış, buraya böyle var mış diye anlattı. En son da isterseniz bitişe doğru tekrar arayın veya siteden bakabilirsiniz dedi. Sitede sefer bul kısmına değil, onun çok da uzağında olmayan yolcum nerede kısmına bakmak lazımmış.

Siteye daha önce girsem de bağlantı paylaşacağım zaman fark ettim. FlixBus zaten Kamil Koç'unmuş, ya da öyle bir şey. Sitede biraz gezince favicon bile değişiyor.

Seferi bağlantı şeklinde paylaşmıyorum çünkü UUID falan koymuş. Muhtemelen bir süre sonra iptal oluyordur. Çok istiyorsanız PNR numarasını yazarsınız. Bilette zaten bağlantı var mış.

Gayet standart bir AWS S3 linkine benziyor sanki hocam.
Çünkü öyle.
Phishing ( oltalama linki ) bu. Link açılımını incelerseniz anlarsınız.

Linke tıkladınız mı?

Linke tıklamamış fakat oltalama linki sıkıntılı yapamamışlar! İleri zekalılar.

Bazen bilerek on Page'i hatalı gösterip ön çerezleri çekmeye çalışıyorlar. Karşı tarafta nasılsa site hatalı diyerek 4.5 kere Refresh atıldığında sayfaya birden tekrar yüklemek ister misiniz diye bir soru çıkıyor. Aslında o çerezleri kabul etmek arka planda.

Hiçbir firma mesajda bilet fiyatını belirtmez. Balık tutmaya çalışıyorlar
Belirtir, Kamil Koc bende belirtti iki binisimde de. SSleri isterseniz atayim da useniyorum.

Onlar da AWS kullaniyor. Link onlarin olabilir.

Annenden detaylari istersen daha iyi anlayabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…