Antivirüs programı ile tarama yapıp format attıktan sonra bile virüs kalmış olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wenJa97
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 324

wenJa97

Uzman
Merhaba arkadaşlar, uykuluyken bilgisayara virüs indirmiştim, Defender beni uyardı virüsü sildi ve daha sonra Kaspersky ile tam tarama yaptım iki kere virüsleri sildim. Ertesi gün Steam'de itemlerimin satıldığını fark ettim ve üzerine format attım fakat daha demin Steam mailime mail değiştirme linki geldi ve Instagram'a story ve gönderi paylaşmış borsa hakkında. Format attıktan sonra Malwarebytes ile tekrardan tarattım bütün diskleri, sizce hâlâ virüs var mıdır? Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsten kurtuldun da şifrelerini değiştirmedin galiba? Ayrıca şifreni değiştirsen bile bu hesaplarında izin verilen uygulamalara bakman gerek. Uygulama üzerinden de paylaşabilirler.

Aklıma gelen şifrelerin hepsini değiştirdim şu an Recep abi, şimdi uygulamaları kontrol ediyorum izin verilenler kısmını. Ve sadece C diskini formatladım, formattan sonra kontrol ettiğimde herhangi bir virüs bulamadı uygulamalar.

Hesap şifrelerini değiştir ama virüslü cihaz üzerinden değil temiz bir cihaz üzerinden. Daha sonra kişisel önemli verilerini ZIP haline getir ve virüs taraması yap. Temiz ise yedekle ve bilgisayara format at. Hesap şifrelerini değiştir ve iki adımlı doğrulamayı aç çünkü adamlar hesap bilgilerini almış sen virüsü silsen bile hesabına erişimleri var.

Diğer disklerdeki verilerde virüs olabilir işinizi iyice garantiye almak için çok önemli verileri sıkıştırıp taratın temiz ise yedekleyin kalan her şeyi formatlayın.

Kaspersky, BitDefender ve ESET öneririm. Bu üçlü uyarı vermezse sıkıntı yoktur diye düşünüyorum.

Webte girmediğim Binance hesabımın şifresini değiştirdim hesabıma girebilirler mi?

Webte girmediğim Binance hesabımın şifresini değiştirdim hesabıma girebilirler mi?

MBAM ile tüm disklerinizi tarayın. Ve gerçek zamanlı bir Anti-Virüs olarak AVG, Kaspersky gibi uygulamalar kullanabilirsiniz, Defender'dan daha iyi. Ardından tüm hesaplarınızın şifresini değiştirin ve o hesaplara bağlı bilmediğiniz bir uygulama var mı kontrol edin, var ise o uygulamanın bağlantısını kesin.

Bütün diskleri taratmışsınız zaten özür dilerim, AVG indirip de derin tarama yapabilirsiniz.
(Ekstradan: Emsisoft Emergency Kit, NPE gibi araçlar da kullanabilirsiniz.)

Zaten gerekeni yapmışsın virüs silinmiştir bizden bilgisayarı buzdolabına koy dememizi mi bekliyorsun Kaspersky ve Malwarebytes bir şey olsa uyarır seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…