Şu son dönemlerde bilgisayarımda oyun oynarken sanki daha önce hiç olmamış gibi bir performans düşüşü hissediyorum. Bunun birçok sebebi olabilir tabii ama "acaba Antivirüsten kaynaklı mı?"
Diye soruyorum bu aralar.
Recep Baltaş'ta zamanında bu konuyla ilgili bir video paylaşmıştı:
Aslında birçok antivirüsün oyun modu mevcut, siz oyun oynarken görevlerini erteliyor. Bu durumda oyun performansına etkisi olması pek olası değil. Antivirüs dışında başka sebepleri olabilir.
Şu son döenmlerde bilgisayarımda oyun oynarken sanki daha önce hiç olmamış gibi bir performans düşüşü hissediyorum. Bunun birçok sebebi olabilir tabii ama "acaba antivirüsten kaynaklı mı?"
Diye soruyorum bu aralar.
Recep Baltaş'ta zamanında bu konuyla ilgili bir video paylaşmıştı:
Bazen Windows Defender bellek kullanımının tavan yaptığı durumlar oluyor fakat oyunda bunun etkisi sürekli olan bir yavaşlık değil de stutter gibi ani takılmalar olur. Bence belirli dönemlerde bilgisayara bir temiz kurulum yapmak sistemi rahatlatır.
Bazen Windows Defender bellek kullanımının tavan yaptığı durumlar oluyor fakat oyunda bunun etkisi sürekli olan bir yavaşlık değil de stutter gibi ani takılmalar olur. Bence belirli dönemlerde bilgisayara bir temiz kurulum yapmak sistemi rahatlatır.