Çözüm Antivirüslerin kaçırdığı virüsü MRT ile buldum!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ilkeryuksel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
AVG - Malwarebytes - Bitdefender - Avast bunların deneme sürümleri ile tarattığım olmuştu.
Bitdefender ve Malwarebytes pasif korumada çok iyi işler çıkartıyor diye biliyorum. Gerçekten şaşırtıcı bir durum. Diğer kullanıcıların dediği gibi hatalı bir işlem olabilir.

Tarama işlemi tamamlandı.
Rapor sonuçlarına göre;

Yıllardır PC'de kullandığım bu eklentide virüs buldu iyi mi? Onca marka antivirüs uygulamaları bunu tehdit olarak bile algılamadı.

Bu dosyayı neden diğer markalar bulamadı? Avast, BitDefender vb.

Virüs değildir de ondan. Her crack virüstür denemez. Mesela F secure yüzde 99.97 korumaya sahip ama +30 yanlış alarm veriyor. Demek mi bulunan dosya zararlı değil. Yanlış alarm. Mesela Defender firewall GTA 5 Launcher'ini engelliyor. Şimdi 2 olasılık var ya steamdan satın aldığım orjinal GTA 5 virüs ya da Defender dandik. Sence hangisi?

Yani bulunan bu dosya aslında virüs değil mi demek istiyorsunuz?

Bilmediğimden soruyorum: GTA Launcher'ı engelleme sebebi, güvenlik duvarından geçen sorgulamalara güvenemediği için olabilir mi?

Yani bulunan bu dosya aslında virüs değil mi demek istiyorsunuz?

Bilmediğimden soruyorum: GTA Launcher'ı engelleme sebebi, güvenlik duvarından geçen sorgulamalara güvenemediği için olabilir mi?

O kadarını bilemem ama Valorant, GTA 5 gibi oyunlarda Avast, BitDefender hiç uyarı vermedi. 1 kere Kaspersky bende Steam'de uyarı vermişti. Yani demek istediğimin özeti bulduğu dosya yüksek ihtimal yanlış alarm. Neden tekrar yükleyip exe dosyasını vt ye atmıyorsunuz? Ak koyun kara koyun da net bir şekilde belli olur raporda.

Sanırım altı ay kadar önceydi.
40 küsür farkılı farklı .exe dosyası indirdim. Crack değiller. Anında 40 küsür virüs tespit edildi. ( Birkaç istisna hariç hepsi.)
Hiçbiri virüs değildi. Çeşitli tool'lar. İndirmeden önce gereken araştırmayı fazlası ile yapmıştım ve virüs olmadıklarını ama virüs olarak tespit edileceklerini biliyordum.

Bende ise Avast web koruması link kısaltmayı engelliyordu. Bende kurmadım web korumasını. Aslında hocamın bahsettiği dosya VirusTotal'e yüklenirse daha rahat bakabiliriz dosyaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…