AOC 24G2SPAE monitör garanti sürecindeyken model önerisi yapılmadan ürün gönderildi

Captain Levi

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Paradis
Merhaba,

19 Ağustos’ta AOC marka 24G2SPAE model monitörümü yatay çizgi sorunu nedeniyle garanti kapsamında servise kargoladım. 22 Ağustos’ta “markadan değişim onayı bekleniyor” bilgisi verildi. O tarihten bu yana iki kez mail göndermeme rağmen model önerisiyle ilgili hiçbir bilgi alamadım. Bekledim çünkü acelem yoktu.

Ancak bugün arıza kodunu sorguladığımda bir Yurtiçi Kargo gönderi kodu göründü ve “yolda” statüsünde. Ürünün ne olduğu, modelinin ne olduğu belirsiz. Hiçbir yerden bilgi almadım. Model önerisi yapılmadan ürün gönderilebiliyor mu? Benzer durum yaşayan oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen aynı modelin gönderimi sağlanıyordur, değişim sonuçta.

Aynı model gönderiyorlarsa sorun yok aynı model ellerinde yoksa aynı veya üst özelliklere sahib üst model size önermeleri gerekiyor siz kabul ederseniz süreç gelişir.

Yasal olarak aynı model olmadığı sürece sormaları gerekiyor üst model olsa bile, ama bizim ülkede o sorma meselesi çok işlemiyor. O yüzden değişimi aynı seriden yaptıkları sürece çok da uğraşıp zamanını tüketme bence, direkt para iadesiyle mağdur olma durumu da çok var çünkü. Tahminimce ellerinde varsa sana ya G2SPAE vermişlerdir, ya da ellerinde olmadığı için günceli (o da G42E oluyor) yollamışlardır. Ben de merak ettim şimdi, eline geldiğinde etiketle beni.

Güncelleme: Bugün sadece “ürün değişim formu” ulaştı, herhangi bir monitör ya da kutu gönderimi yapılmadı. Formda cihazın değişime uygun olduğu teknik servis tarafından onaylanmış görünüyor ama hangi modelin gönderileceğine dair hala bilgi verilmedi.

Dün attığım e-posta'ya hala dönüş olmadı.

Bir güncelleme yapmak istiyorum; işler gerçekten çok karıştı.

Satıcıya e-posta gönderdim ancak bir hafta boyunca dönüş yapmadı. Sonrasında, ürünü satın aldığım site olan Trendyol’un canlı destek hattına yazdım. Onlar da durumu satıcıya ilettiler ve “3 iş günü içinde geri dönüş yapması gerekir” dediler. Ancak yine bir yanıt alamadım.

En sonunda Trendyol üzerinden doğrudan satıcıya yazdım. Nihayet cevap verebildi ama verdiği yanıt, elimde DOA raporu olmasına rağmen oldukça yetersizdi. Kısaca şöyle dedi: “Artık ürünü temin etmiyoruz. Değişim için servise ulaşabilirsiniz. İsterseniz iade yapabiliriz.”

Bu noktada ne yapmam gerektiğini tam olarak bilemiyorum. Bildiğim kadarıyla DOA formu mevcut olduğu için satıcının talebimi yani değişimi karşılaması gerekiyor. Ancak bu konuda direniyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…