AOC G3ZM/BK monitör su temasından sonra kendi kendine tuşlara basıyor

bariscy01

Çalışkan
Arkadaşlar, masaya su dökülmesi sonucu monitörümün tuşlarının olduğu kısım hafif şekilde ıslandı. Hemen sildim, başlangıçta bir sorun yoktu. Ancak kısa bir süre sonra monitörün tuşları kendi kendine basmaya başladı. (Aşağıdaki görüntüdeki gibi oluyor sürekli 3 ü arasında git gel yapıyor.) Bunun üzerine monitörün alt kısmını fön makinesinin soğuk ayarıyla kuruttum. Bu işlem sonrasında sorun düzeldi gibi göründü. Ancak zaman zaman, özellikle bir tuşun otomatik olarak basılmaya devam ettiğini fark ediyorum. Ek olarak, monitörün altındaki 4 fiziksel tuşa manuel olarak bastığımda da yine aynı şekilde ekranda alttaki fotoğraftaki gibi bir görüntü oluşuyor. Monitör modelim: AOC 24.5" 25G3ZM/BK
Bu konuda ne yapabilirim yaşayan veya fikri olan var mı, yardımcı olabilir misiniz?

Su teması sonrası tuşların kendi kendine basması genellikle iç bileşenlerin hasar görmesi veya kısa devre yapmasından kaynaklanır. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Monitörü Kapatın ve Fiisten Çekin:
- Monitörü tamamen kapatın ve güç kaynağından çekin.

2. Tamamen Kurutma:
- Monitörü yaklaşık 24-48 saat boyunca serin ve kuru bir ortamda bekletin. Bu, içinde kalan nemin tamamen çıkmasına yardımcı olacaktır.

3. Temizlik:
- Tuşların etrafını nazikçe temizlemek için yumuşak, kuru bir bez kullanın. Mümkünse tuşların altına ulaşabilmek için küçük bir fırça veya pamuk çubuğu kullanabilirsiniz.

4. Entegre Kontrol Kartını Kontrol Etme:
- Eğer rahat bir şekilde ulaşabiliyorsanız, monitörün içindeki entegre kontrol kartı üzerindeki toz ve kalıntıları nazikçe temizleyin. Bunun için antistatik bir bez veya hava spreyi kullanabilirsiniz.

5. Test Etme:
- Monitörü tekrar bağlayın ve kontrol edin. Sorun devam ediyorsa, farklı bir güç kaynağı veya başka bir bilgisayara bağlayarak testi tekrarlayın.

6. Uzman Yardımı:
- Eğer yukarıdaki adımlar çözüm sağlamazsa, monitörü bir teknik servise götürmek en iyi seçenek olacaktır. İç bileşenlerde ciddi bir hasar olabilir.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, lütfen belirtin.

Bunlara rağmen geçmedi tuşlar aynı ( herhangi bir servise götürmedim çünkü alternatif bi monitörüm yok ) herhangi bir işlem yapmadan uygulamayla veya uygulamasız bu monitörün özelliklerni kullanabiliyor muyum

Hocam aynı sorun bende de oldu, çözümünü bulabildin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…