AOC Q25G4SR monitörde kontrast az ve renklerde bozukluk var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erenbey33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 163
  • Etiketler Etiketler
    aoc sorun

erenbey33

Gelişen
Merhaba,

Monitörü bugün aldım. İlk IPS panel deneyimim. Ürün 24.5 inç 2K. Renk bazında görüş açısından sorunlar yaşıyorum.
Monitöre birazcık yakın bakıyorum, ekranın sağ, sol ve alt bölümündeki contrast bayağı az ve karanlık iken ekranın üst ve orta kısmı oldukça aydınlık.

Bu IPS panele özel bir durum mu yoksa iade mi etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kenarlarda ve köşelerde kontrast düşüklüğü var ise IPS Glow veya ışık sızması kaynaklı olabilir. Bunun dışında diğer bahsettiğin durum homojenlik kaynaklı muhtemelen. Şans unsuru açıkçası. Her panelde meydana gelen bir durum değil.

Farklı açılardan baktığında soluklaşma miktarı bariz artıyor azalıyorsa IPS Glow sorunu yaşıyor olabilirsin. Çok fazla ise iade/değişim talep et. Bunun dışında IPS Glow, IPS panelin çalışma prensibi kaynaklı bir sorun.

Yani karanlıkta beyaz ışık olmuyor ama başımı sağa sola çevirip baktığımda köşelerde çok fazla kontrast düşüklüğü mevcut. 13000₺'ye 4070S ekran kartına alınabilecek MMORPG/arada rekabet olmadan FPS oyunu oynayabileceğim flat panel bir monitör önerebilir misiniz?

@erenbey33, aldığınız monitör kötü değil bu arada. Muhtemelen size gelen ürün şansınıza kötü çıkmış.

VG27AQML1A alabilirsin.

Evet paneli güzel. Backlight-bleed testi uyguladım simsiyah çok fazla yanlarda beyaz tarzı ışık sızması yok. Başımı monitöre yaklaştırınca sadece orta kısım parlak, sağ ve sol kısım contrastı çok düşüyor. Uzaklaşınca da tamamen olmasa da düzeliyor. Değişim talep edeceğim.

Sonuç nedir? Değiştirdiniz mi ürünü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…