Tiempo

Uzman
  • Anakart: Lenovo H3CN47WW(v3.05) 15.04.2024
  • İşlemci: Ryzen 7 5800 H 8 Çekirdek 16 Thread 3.20 GHz.
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB Laptop GPU.
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit

Herkese Merhaba,

Apex Legends oynarken sürekli bu mavi ekran hatalarını alıyorum. Oyun başlangıcı veya ortasında bilgisayar bir anda kilitlenip mavi ekran hatası veriyor veya oyun mavi ekran hatası vermeden aniden Alf+F4 çeker gibi kapanıyor. Kapandıktan sonra ise bilgisayarda işlemsel olarak gecikme ve pencerelerde yanıt vermiyor gibi saçmalamaya başlıyor. Yeniden başlatmaya çalışıyorum bir şey değişmiyor.

Konuyu açmadan önce ekran kartının en güncel sürücüsü olan 576.88 kullanıyordum, sonrasında DDU ile sürücüleri kaldırıp 566.36 sürümüne geçtim fakat bir şey değişmedi.

Minidump dosya linki:

Ek olarak Ankara da iyi bilinen bir Lenovo laptop tamiri yapan bildiğiniz varsa cevap olarak eklerseniz çok memnun olurum.

Yardımcı olan veya olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Anakart: Lenovo H3CN47WW(v3.05) 15.04.2024
  • İşlemci: Ryzen 7 5800 H 8 Çekirdek 16 Thread 3.20 GHz.
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB Laptop GPU.
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit

Herkese Merhaba,

Apex Legends oynarken sürekli bu mavi ekran hatalarını alıyorum. Oyun başlangıcı veya ortasında bilgisayar bir anda kilitlenip mavi ekran hatası veriyor veya oyun mavi ekran hatası vermeden aniden Alf+F4 çeker gibi kapanıyor. Kapandıktan sonra ise bilgisayarda işlemsel olarak gecikme ve pencerelerde yanıt vermiyor gibi saçmalamaya başlıyor. Yeniden başlatmaya çalışıyorum bir şey değişmiyor.

Konuyu açmadan önce ekran kartının en güncel sürücüsü olan 576.88 kullanıyordum, sonrasında DDU ile sürücüleri kaldırıp 566.36 sürümüne geçtim fakat bir şey değişmedi.

Minidump dosya linki:

Ek olarak Ankara da iyi bilinen bir Lenovo laptop tamiri yapan bildiğiniz varsa cevap olarak eklerseniz çok memnun olurum.

Yardımcı olan veya olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim. İyi Sosyaller.
Apex Legends oynarken VIDEO_TDR_FAILURE (116) hatası almanız, genellikle ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulamayı deneyin:

1. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleme:
- DDU (Display Driver Uninstaller) ile mevcut ekran kartı sürücülerini tekrar kaldırın.
- GeForce Experience veya NVIDIA'nın resmi web sitesinden en güncel sürücüyü indirin ve kurun.

2. Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Windows güncellemelerinizi kontrol edin ve gerekli olan tüm güncellemeleri yükleyin.
- Başlat menüsünde "Ayarlar" > "Güncelleme ve Güvenlik" > "Windows Update" bölümüne gidin.

3. Oyun Dosyalarını Doğrulama:
- Origin veya Steam üzerinden Apex Legends oyununuzu bulun.
- Oyun üzerinde sağ tıklayıp "Oyun dosyalarını doğrula" seçeneğini kullanarak bozuk dosyaları kontrol edin.

4. Isıyı Kontrol Etme:
- MSI Afterburner veya HWMonitor gibi bir program kullanarak işlemci ve ekran kartının sıcaklıklarını izleyin.
- Sıcaklıkların aşırı yüksek olduğunu düşünüyorsanız, soğutma sisteminizi kontrol edin veya termal macunu yenileyin.

5. Güç Ayarlarını Değiştirme:
- Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri'ne gidin.
- "Plan ayarlarını değiştir" seçeneğine tıklayın, ardından "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir"e gidin ve "PCI Express" > "Link State Power Management" ayarını "Kapalı" olarak değiştirin.

6. Oyun İçi Grafik Ayarlarını Düşürme:
- Apex Legends oyunundaki grafik ayarlarını düşürün (örneğin, çözünürlüğü düşürün veya grafik detaylarını azaltın) ve tekrar deneyin.

7. BIOS Güncellemesi:
- Anakartınızın güncel BIOS sürümünü kontrol edin ve varsa BIOS’u güncelleyin. Ancak bu adımı dikkatlice uygulayın, çünkü BIOS güncellemesi riskli olabilir.

8. Donanım Kontrolleri:
- RAM'inizi kontrol etmek için Windows Bellek Tanılama aracını veya MemTest86 kullanın.
- Ekran kartını başka bir bilgisayarda denemek (mümkünse) veya bilgisayarınıza başka bir ekran kartı takmak.

Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir teknik servis ile iletişime geçmeniz önerilir.

Ankara'da güvenilir bir Lenovo laptop tamiri yapan yerler hakkında bilgi arıyorsanız, yerel kullanıcı gruplarına veya sosyal medya platformlarına danışabilirsiniz.