Apple, C Serisi Modem Çipleri İçin Önemli Adımlar Atıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 71
Makaleler
5

Apple, geçtiğimiz hafta tanıttığı iPhone 16e modeliyle kendi geliştirdiği ilk modem çipi C1’i kullanıma sundu. Şirketin modem teknolojisindeki bu adımı, uzun vadeli donanım stratejisinin yalnızca ilk aşaması olarak görülüyor. Power On bülteninde konuyla ilgili bilgi veren teknoloji analisti Mark Gurman, Apple’ın gelecekte C-serisi modemlerini A-serisi ana işlemcilerle entegre etmeyi planladığını açıkladı. Bu entegrasyon, cihaz içindeki…

Devamını Oku: Apple, C Serisi Modem Çipleri İçin Önemli Adımlar Atıyor
Kaynak: Techolay

Bu asiri mantikli bir fikir bu arada. C1 icin gecersiz kalmis anlasilan, ileriki modemlerde gorebiliriz demektir.

Apple, Qualcomm’dan kurtulup da kendi modemini üretmeye başladıktan sonra epey heyecan ve motivasyon kazanmış gibi görünüyor bu anlamda. Bu iş çok daha ileriye gidecek şüphesiz.

Ben C1 çipinin özellikle Apple'ın spekülatif pazarlaması sebebiyle fazla abartıldığını düşünüyorum. iPhone 16e'de kullanılan A18 yongasının C1 sayesinde ciddi verimlilik artışı yaşadığını iddia ettiler, fakat bu yonganın GPU çekirdeklerinden birinin eksik olduğunu da hesaba katın derim.

Ayrıca, Apple'ın yaptığı övgüler Qualcomm'un X75 modemine göre lanse edildi. Şu anki en güncel modemleri ise X80, yani Apple İ16 serisinde bile Qualcomm'un eski nesil modemini (X75) kullanıyordu. 16e'nin detaylı yonga kıyaslamaları paylaşılınca her şey net olarak anlaşılır. Bu tarz spekülatif övgülere karşı her zaman dikkatli olmanızı öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…