• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Apple EarPods 3.5 mm'nin laptopta mikrofon kalitesi çok kötü ve yüksek seste hafif cızırtı geliyor

inters0

Uzman
Merhaba, Apple EarPods 3.5mm aldım. Ses kalitesi iyi ama yüksek seste ve bazı videolarda garip bir şekilde çok hafif bir cızırtı duyuyorum. Ayrıca mikrofon kalitesi de çok kötü gibi geldi. Nasıl duzeltebilirim? (Cihazım ASUS TUF A16 (2024)

Mesela bu videoda özellikle hızlanan kısımlarda dikkat ettiğimde yüksek sesteyken arka planda hafif bir cızırtı var mış gibi.

@Simon

@nisaa

Mikrofon kalitesi iyi degilse urunde sorun vardir muhtemelen. Fakat cizirti sesi PC'nin ses kartindan kaynaklaniyordur.
Mikrofon berbat değil, ses netliği ve yumuşaklığı benim çok hoşuma gitmedi ama bozukmudur emin değilim işte. En son Windows üzerinden bazı ayarlar yaptım (Ses iyileştirmesinde Voice Clarity vs açtım), onunla beraber iyileşti ama saf sesi bana kötü gibi geldi. Ne dersiniz hocam? Eğer anlıyorsanız sesimi kaydedip gönderebilirim.

Cihazınız mikrofonu ve kulaklık girişini ayırıyor mu? 3.5 mm mi tam bilmiyorum uyumsuzluk olabilir gibi aklıma geldi. Hocamın dediği gibi ses kartında olabilir veya bir parçadan parazit olma ihtimali yüksek, mikrofon kısmını çıkartıp sadece kulaklık girişi kalacak yani 1 çizgi çıkacak şekilde deneyin, cızırtı kesiliyor mu?

Windows sesini azaltmayı deneyebilirsiniz, bir de kulaklık daha çok telefon için kullanıma uygun. Bilgisayarda ses kartına tam uyum sağlayamamıştır diye düşünüyorum.

Aygıt Yöneticisi'nden ya da ayarlardan ses kısmından kulaklığı bulup Ses Geliştirmeleri/efektler ile ilgili bir bölüm görürseniz her şeyi kapatmayı deneyin. Özellikler kısmında bulabilirsiniz.

Bence en sağlıklı çözüm için telefonunuzda deneyin, aynı seste aynı videoda benzer sorun var mı kontrol edin derim.

Telefonda cızırtı yoksa sorun kulaklıkta değildir diye düşündüm, laptop, ses kartı, sürücü kaynaklı olabilir.

Mikrofon ve kulaklık girişini ayırmak kısmını anlamadım, laptopta 3.5mm jack ı üzerinden bağlıyorum. Telefonda her şey yolunda gibi ama laptop yeni olmasına rağmen kendisinden kaynaklı veya kulaklıktan kaynaklı böyle bir şey yaşamam şaşırttı

Sizin deneyiminiz nasıldı?

Telefonda sorun yoksa kulaklıkta sorun yoktur hocam. Kulaklık telefon ile uyumlu çünkü.

Özellikler kısmından laptopta bit kısmını değiştirmeyi deneyin. Bir de laptop şarja takılı mı? Prize takılı olan adaptörün topraklamasıyla ilgili minik bir sızıntı olabilir gibi düşündüm. Mesela ben kulaklık mikrofonumu ses kartına bağlayınca hoparlörden cızırtı sesi geliyordu onun gibi bir şey olabilir belki

Anladim. Ben PC'de denemedim EarPods'u. Sadece telefonda kullandim ve ne bir dip ses ne de bir cizirti oldu. Belki ses karakterini zayif bulmussundur. Ornegin bass ve tiz sesler konusunda keskin degil EarPods. Memnun kalmamis gibi gorunuyorsun saf halinden. İade et bence eger Amazon'dan aldiysan.

Sarjda takılı kullanıyorum. Peki sizce bu tarz problemleri kesin bir şekilde çözmenin bir yolu var mı? Adaptör, ucuz ses kartı vs gibi mesela.

Sarjda takılı kullanıyorum. Peki sizce bu tarz problemleri kesin bir şekilde çözmenin bir yolu var mı? Adaptör, ucuz ses kartı vs gibi mesela.
Ses karti cizirti ve dip sesi engellemisti benim kullandigim IEM'de. Belki EarPods'da ise yarar. Baseus markasinin donusturucusu var. Dahili ses karti cipiylr geliyor. Buydu galiba.

Yo şöyle ki telefondaki ses kalitesi çok çok iyi hatta EQ ayarı öğrenip biraz daha sadelestirmeyi düşünüyorum ama laptopta da saf haliyle o beklentiyi karşılamadı, ses geliştirmelerinde Voice Clarity açınca ses iyileşti. Sizce bu tür problemleri çözmenin/kaliteyi arttirmanin yolu varmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…