Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Apple, dijital depolama alanında rekabete aykırı davrandığı iddiasıyla yeniden bir toplu davayla karşı karşıya kaldı. iCloud hizmeti üzerinden kullanıcıların zorunlu tercihe yönlendirildiği gerekçesiyle daha önce açılan ve reddedilen dava, yeni iddialarla tekrar gündeme geldi. Şirketin bazı verileri yalnızca kendi servisinde yedeklenebilir hâle getirdiği öne sürülüyor. iCloud Dışındaki Depolama Servislerine Kısıtlama Getirildiği İddia Edildi Davanın yenilenen…
Meyve veren ağacı taşlamaya devam ediyorlar. Apple’ın tüm iCloud politikasını destekliyorum. Her ne yapıyorlarsa aynen yapmaya devam etmeliler ve bu davada geri adım atmamalılar. Gerekirse parayı da verip susturmalılar. Kullanıcı deneyimi önce gelir ve iCloud müthiş entegre bir deneyim sunuyor. Neymiş bazı veriler sadece iCloud’da yedeklenebiliyormuş. Öyle olmalı zaten. Apple’dan kullanıcı verisi elde edemiyorlar diye çıldırıyorlar. Hep ondan bu davalar.
Meyve veren ağacı taşlamaya devam ediyorlar. Apple’ın tüm iCloud politikasını destekliyorum. Her ne yapıyorlarsa aynen yapmaya devam etmeliler ve bu davada geri adım atmamalılar. Gerekirse parayı da verip susturmalılar. Kullanıcı deneyimi önce gelir ve iCloud müthiş entegre bir deneyim sunuyor. Neymiş bazı veriler sadece iCloud’da yedeklenebiliyormuş. Öyle olmalı zaten. Apple’dan kullanıcı verisi elde edemiyorlar diye çıldırıyorlar. Hep ondan bu davalar.
Apple, ürünlerinde rekabeti engelleyen politikalara sahip olduğu için hak ettiği cezaları alıyor. Bu tür cezaları Google da aldı, almaya devam ediyor. Bir insan markası ne olduğu farketmezsizin bir bilgisayar veya telefon aldığı zaman onunla dilediği yazılımı kullanabilmek için alıyor. İnsanların farklı farklı servislerde abonelikleri olabilir ve bunları kullanmak isteyebilir. Apple'ın sunduğu hizmetlerden çok daha iyi ve çok daha güvenli hizmetler var. Apple kullanıcı gizliliğini düşünmüyor. iCloud'ı zorunlu kılıp insanların sadece oraya abone olmasını sağlayıp bundan daha fazla kâr elde etmeyi istiyor. Bir bilgisayar ve telefonla istediğimizi yapamayacaksak onun hesap makinesinden bir farkı kalmıyor çünkü kapasitesi hesap makinesinin sunduğu kadardır. Kullanıcı gizliliğini önemseyen çok daha iyi hizmetleri kullanmak istemek suç değil. Apple bunu sağlamalı.
Bir bilgisayar ve telefonla istediğimizi yapamayacaksak onun hesap makinesinden bir farkı kalmıyor çünkü kapasitesi hesap makinesinin sunduğu kadardır.
Bunu Apple ürünleri için mi söylüyorsun? Kardeşim ben Apple ürünleri kullanarak hayatımı kazanıyorum. Benim gibi bir dünya insan var. Nasıl olur da istediğimizi yapamadığımızı söylersin bu cihazlarla? Her istediğini yapabiliyorsun. İstediğinden fazlasını bile…
Anti olacağım diye suyunu çıkardınız. Hesap makinesinden farksızmış. Şu ana kadar bu forumda pek çok anti argüman duydum, pek çoğuyla çata çat çarpıştım ancak bu başka bir seviye oldu.
Bunu Apple ürünleri için mi söylüyorsun? Kardeşim ben Apple ürünleri kullanarak hayatımı kazanıyorum. Benim gibi bir dünya insan var. Nasıl olur da istediğimizi yapamadığımızı söylersin bu cihazlarla? Her istediğini yapabiliyorsun. İstediğinden fazlasını bile…
Anti olacağım diye suyunu çıkardınız. Hesap makinesinden farksızmış. Şu ana kadar bu forumda pek çok anti argüman duydum, pek çoğuyla çata çat çarpıştım ancak bu başka bir seviye oldu.
Ben anti değilim sadece bir fanboya varsayılan yazılımları ve servisleri seçme özgürlüğü olması gerektiğini ifade etmeye çalışıyorum. Ceza geliyorsa bunun mantıklı bir sebebi var. Örneklerle bunu ifade ettim.
Ben anti değilim sadece bir fanboya varsayılan yazılımları ve servisleri seçme özgürlüğü olması gerektiğini ifade etmeye çalışıyorum. Ceza geliyorsa bunun mantıklı bir sebebi var. Örneklerle bunu ifade ettim.